2019 m. birželio pabaigoje Aplinkos apsaugos departamento Marijampolės valdybos Marijampolės gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai gavo pranešimą, kad vienoje negyvenamoje sodyboje dorojami neteisėtai sumedžioti taurieji elniai.

Atvykę į apleistą sodybą aplinkosaugininkai aptiko dviejų tauriųjų elnių patinų galvas. Tuo metu jau buvo pasibaigęs šių gyvūnų medžioklės terminas, praneša Aplinkos apsaugos departamentas.

Apleista sodyba buvo netoliese kitos sodybos, kurioje gyveno aplinkosaugininkams jau žinomas gamtos pažeidimus daryti linkęs asmuo S. A. Jis pareigūnus pasitiko neblaivus, vienam aplinkosaugininkui grasino, sakė, kad žino, kur jo sodyba ir ją sudegins.

Po šio įvykio, liepos pradžioje, sudegė aplinkosaugininko R. S. šeimai priklausančioje sodyboje buvę ūkiniai pastatai. Įvykis paskatino aplinkosaugininką savo noru išeiti iš darbo.

Nors asmuo neigė padaręs savo nusikaltimus, bylą išnagrinėjęs Marijampolės apylinkės teismas asmenį pripažino kaltu dėl to, kad šis terorizavo žmogų grasindamas padegti, padaryti gyvybei, sveikatai ir turtui pavojingą veiką. Taip pat asmuo pripažintas kaltu ir dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais ir šaudmenimis.

Dėl šių veiksmų asmuo nuteistas 1 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausme, bausmę atidedant 2 metams. Jis įpareigotas nuo 22 val. iki 6 val. būti namuose. Taip pat asmuo aplinkosaugininkui turės atlyginti 1000 eurų neturtinę žalą.

Dėl dviejų tauriųjų elnių patinų neteisėto sumedžiojimo bylą teismas perdavė Aplinkos apsaugos departamentui prie Aplinkos ministerijos. Kaltinamas asmuo bus patrauktas administracinėn atsakomybėn pagal BK 290 str. 8 dalį. Jam gresia bauda nuo 800 iki 1800 eurų.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas apeliaciniu skundu Kauno apygardos teismui per Marijampolės apylinkės teismo Marijampolės rūmus.