Beveik 0,5 mln. eurų vertės rusiškos cigaretės slėptos viename iš vagonų, atskyrus jo vidų imitacinėmis sienelėmis, praneša Muitinės kriminalinė tarnyba.

Sausio 1-ąją, apie 22 val. 30 min., Kybartų geležinkelio posto muitininkams tikrinant į Lietuvą iš Rusijos Kaliningrado srities atvažiavusį traukinį, patyrusiam pareigūnui įtarimų sukėlė vienas iš tuščių prekinių vagonų. Pastuksenus į vagono sieneles buvo girdėti visai kitoks garsas, nei kituose, iš pažiūros identiškuose vagonuose.

Tuomet pareigūnai išmatavo vagono vidų ir pastebėjo, kad šis gerokai ankštesnis, nei turėtų būti. Detalaus tikrinimo metu kiekviename šio vagono gale aptiktos papildomos sienelės, o už jų – dėžės su cigaretėmis. Iš viso rasta 135 tūkst. pakelių cigarečių „Dakota“ su rusiškomis banderolėmis, preliminari jų vertė su privalomai sumokėti mokesčiais – daugiau nei 484 tūkst. eurų.

Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos ir neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūra.

Pasak muitinės pareigūnų, pastaraisiais metais rusiškų rūkalų kontrabanda į Lietuvą buvo sumažėjusi, dažniausiai į mūsų šalį mėginta įvežti Baltarusijoje gamintas cigaretes. Tiek pernai, tiek užpernai būtent nelegalūs baltarusiški rūkalai sudarė didžiąją dalį (60–80 proc.) Lietuvos muitinės pareigūnų sulaikyto tabako gaminių kontrabandos kiekio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)