Katedros aikštėje, kurią saugojo ne tik policija, bet ir saugos tarnyba bei savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai, sutikti Naujųjų metų susirinko apie pusšimtį žmonių (dauguma jų – porelės arba pavieniai). Vieną asmenį, kuris aikštėje gėrė alų ir tai transliavo į socialinį tinklą, pareigūnai sulaikė ir išsivežė.

Atokiame Verkių parke buvo susirinkę apie 40 žmonių, dauguma buvo be kaukių ir gėrė putojantį vyną.

00.01 val. Vilniaus policija gavo pirmuosius 2021 m. iškvietimus: Antakalnio gyventojas pranešė, kad kieme susibūrė žmonės be kaukių ir nesilaiko karantino, o Naujosios Vilnios gyventoja pranešė, kad prie eglutės triukšmauja neblaivi kompanija.

Po penkių minučių buvo gautas keistokas prašymas išvaduoti. Paskambinęs pilietis pareiškė, kad Gedimino pr. policininkai jį uždarė tarnybiniame automobilyje. Pranešėjas prašė jį išleisti.

Apie 00.15 val. pranešta apie pirmą rimtesnį šių metų sužalojimą Vilniuje: nukentėjo 30 metų moteris – rankoje sprogo fejerverkas.

Sostinės centre ir Senamiestyje po vidurnakčio buvo ramu: gatvėse tuščia, tik vienas kitas praeivis.

O prie stoties nebuvo nė vienos prostitutės, nors paprastai jos darbuojasi nepaisydamos draudimų, švenčių ar prasto oro.

Bet apie 1.20 val. pasižymėjo girtas BMW vairuotojas – Dzūkų g. rėžėsi į autobusų stotelę. BMW vairuotojai jau yra sudaužę daug stotelių įvairiuose šalies miestuose, bet šis atvejis – pirmasis 2021-iais.

Apie 2.15 val. į avariją pateko dar vienas BMW: V. Pietario g. trenkėsi į kelio ženklą „Stovėti draudžiama“ ir jį nuvertė. Vairuotojas iš įvykio vietos nuvažiavo.

Vienas keistesnių pranešimų gautas iš Sietyno g.: pasak pranešėjo, šia gatve vaikštantis vyras visiems sutiktiems benamiams kviečia greitąją pagalbą.

3.55 val. policijai pranešta, kad prie Rasų kapinių, Sukilėlių g., vaikšto vyras su kirviu ir juo mosikuoja. O po dešimties minučių gauta žinia, kad Rasų g. vyras grasino kirviu kitam vyrui (žmonės nenukentėjo).

Gauta daugybė pranešimų dėl triukšmo ir smurto artimoje aplinkoje – po vidurnakčio vilniečiai dėl to skambino vos ne kas minutę.