Teismas nusprendė, kad nuteistoji bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpiu per tris mėnesius privalės pradėti dirbti ar registruotis užimtumo tarnyboje bei negalės išvykti už savo gyvenamosios vietos miesto ir rajono ribų be jos priežiūrą vykdančios institucijos leidimo. Teismas nuteistąją taip pat įpareigojo dalyvauti elgesio pataisos programoje.

Ikiteisminį tyrimą atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, kuriems vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas dar 2019 metų gruodžio 8 dieną, kai viename Klaipėdos bendrabučio kambaryje be gyvybės ženklų rastas dviejų su puse mėnesių kūdikis. Kaip vėliau paaiškėjo, paliktas kūnas lovytėje gulėjo ilgiau nei 9 dienas. Jį rado nuteistosios giminaičiai.

Prokuratūra pranešė, kad nusikaltimas įvykdytas tada, kai nuteistoji, apsvaigusi nuo alkoholio, užmigo ir nepasirūpino ypatingo dėmesio reikalaujančia savo mažamete, bejėgiškos būklės dukra, kuri būdama be priežiūros užspringo ir mirė.