27-erių Donatas Umbrasas apkaltintas žiauriu žmogaus nužudymu. Jam Kembridžo Karūnos teisme paskirta bausmė – laisvės atėmimas iki gyvos galvos. Vyras turi teisę po 15 metų prašyti sušvelninti paskirtą bausmę.

Kitas nusikaltimo bendrininkas – 24-erių Tomas Lazdauskas nuteistas 10 metų kalėjimo. Pripažinta, kad jis buvo tik nusikaltimo bendrininkas ir jis neturėjo tikslo nužudyti, tačiau neužkirto tam kelio.

Nelaimės dieną T. Lazdauskas pakvietė M. Arlauską į savo namus Visbičo mieste. Jie norėjo išsiaiškinti asmeninius santykius, susijusius su dviem moterimis. Į namus atvykusi auka šeimininką rado su kitu tautiečiu – D. Umbrasu, jie abu jau buvo išgėrę.

Netrukus tarp trijulės įsiplieskė ginčas ir D. Umbrasas pagriovė auką, pradėjo talžyti kumščiais, spardyti. Tuomet iš namo ištempė jį į vidinį kiemą, kur iki mirties daužė metaliniu vamzdžiu, lauko kėdėmis ir kitais, po ranka pasitaikiusiais daiktais.

Vėliau auka buvo pasodinta ant savo paties dviračio ir nuvežta atokiau nuo namų, į industrinį kvartalą. Tai užfiksavo ir CCTV kameros. Bandydami sunaikinti įkalčius, lietuviai padegė tautiečio kūną ir pasišalino iš įvykio vietos.

Gegužės 9 d. paryčiais, apie 5 val., aukos kūną rado praeivis ir pranešė pareigūnams.

D. Umbrasas iškart pripažino savo kaltę, tačiau tai bausmės nesušvelnino.