Informacija pasitvirtino – sandėlyje rasti 2 123 litro talpos buteliai degtinės „Moskovskaya“ ir „Stolichnaya“. Degtinė buvo be banderolių, o krovinio savininkas neturėjo jokių alkoholio įsigijimo dokumentų. Vilniaus miesto gyventojo teigimu, degtinę jis nusipirko iš nepažįstamų asmenų, šventėms, praneša Muitinės kriminalinė tarnyba.

Įtariama, kad sulaikyti svaigalai (jų vertė – apie 62 tūkst. eurų) gali būti falsifikuoti ar neteisėtai įvežti į Lietuvą. Šiuo metu muitinės laboratorijoje atliekama jų ekspertizė. MKT pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis, tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokurorai. Pažeidėjui skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

MKT pareigūnai metų pabaigoje dažnai sulaiko didelius neteisėto alkoholio krovinius. Lapkričio ir gruodžio mėnesiais ypač suaktyvėja mėginimai į Lietuvą įvežti falsifikuotus alkoholinius gėrimus arba tokių gėrimų gamybai reikalingą žaliavą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)