Antradienį, apie 22 val., Marijampolės sav., Daukšių mstl., laukuose, grupė asmenų elgėsi agresyviai, nevykdė teisėtų tarnybos metu uniformuoto Aplinkos apsaugos departamento specialisto reikalavimų, kėlė pavojų pareigūno sveikatai ir gyvybei, todėl pareigūnas iš tarnybinio šaunamojo ginklo „Walter PPQ“ į orą iššovė du įspėjamuosius šūvius.

Papildyta

„Informuojame, kad gruodžio 15 d. buvo gauta informacija, jog netoli Žuvinto gamtinio rezervato galimai neteisėtai sumedžiotas briedis.

Tikrinant informaciją pastebėtas automobilis, netvarkingai manevruojantis lauko keliuku. Nutarus patikrinti automobilį ir jį sustabdžius, automobilį vairavęs jaunuolis aplinkos apsaugos pareigūnui nepateikė jokių asmens dokumentų, taip pat nevykdė teisėtų pareigūno reikalavimo ir neatidarė bagažinės, kad pareigūnai įsitikintų, ar joje nėra neteisėtai įgytų gamtos išteklių.

Nuo jaunuolio sklido alkoholio kvapas, kalba buvo nerišli. Įtariamasis buvo pasodintas į pareigūno automobilį ir nedelsiant bendruoju pagalbos telefonu buvo iškviesta policija.

Laukiant policijos privažiavo kitas automobilis, iš kurio išlipo 4 asmenys. Jie buvo nusiteikę agresyviai ir judėjo link aplinkos apsaugos pareigūno. Po ne vieno įspėjimo ir raginimų nesiartinti ir atsisėsti atgal į automobilį asmenys vis tiek ėjo artyn pareigūno.

Aplinkos apsaugos pareigūnas aiškiai matė grėsmę savo sveikatai ir gyvybei, todėl po žodinių įspėjimų nesiartinti iš tarnybinio ginklo paleido du įspėjamuosius šūvius į orą.

Atvykus policijai, automobilį vairavęs jaunuolis į alkotesterį pripūtė 1,27 promilės. Kiti asmenys taip pat apklausti. Dėl šio įvykio Marijampolės PK pradėjo ikiteisminį tyrimas pagal BK 286 str.“, - pranešė Aplinkos apsaugos departamentas.