Policija pranešė, kad Jūratės g., moters (gim. 1997 m.) vairuojamam automobiliui „BMW 320“, kuriuo kartu važiavo vyras (gim. 1996 m.), išvažiuojant iš kiemo, privažiavo „Audi A4“ automobilis. „Audi“ vairuotojas oriniu šautuvu ėmė šaudyti į „BMW 320“ automobilį.

Moteriai bandant pabėgti nuo užpuoliko, jos vairuojamas automobilis buvo persekiojamas bei apšaudomas. Sankryžoje, sustojus ties šviesoforu, „Audi A4“ trenkėsi į „BMW 320“ automobilio galinę dalį. Įvykio metu žmonės nenukentėjo. Įtariamieji (gim. 1998 m. ir 1992 m.) uždaryti į areštinę.

Aiškinosi tarpusavio santykius

Policija informavo, kad šiuo metu ikiteisminio tyrimo turimais duomenimis, incidentas įvyko aiškinantis jame dalyvavusių ir vienas kitą pažįstančių asmenų tarpusavio santykius. ELTOS žiniomis, anot BMW mašina važiavusios jaunuolių poros, keršyta merginai, kad ši nutraukė draugystę su ankstesniu savo mylimuoju.

Abu sulaikytieji yra žinomi teisėsaugai.

Atliekant pirminius veiksmus vieno iš jų kišenėje buvo rastas nedidelis kiekis, kaip įtariama, narkotinės psichotropinės medžiagos. Atliekant kratą jo gyvenamojoje vietovėje, taip pat rasta galimai narkotinių psichotropinių medžiagų bei keliolika įvairių mobiliojo ryšio telefonų, kurių įsigijimas nėra aiškus.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas

Ikiteisminis tyrimas šiuo metu atliekamas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 284 str. (dėl viešosios tvarkos pažeidimo) bei 259 str. 1 d. (dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti). Asmenims gresia iki laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Šiandien bus sprendžiamas klausimas dėl kardomųjų priemonių sulaikytiesiems skyrimo. Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros prokurorai, atlieka – Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Santakos policijos komisariato pareigūnai.

Asmenis, kurie matė minėtą įvykį viešoje vietoje, užfiksavo tai savo automobiliuose esančiais vaizdo registratoriais ar kitais būdais, prašome susisiekti su Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Santakos policijos komisariato pareigūnais el. paštu migle.vytaite@policija.lt.