Šiaulių apygardos prokuratūra praneša, kad Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė Violeta Bartušienė teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje nusikalstamomis veikomis, susijusiomis su neteisėtu disponavimu narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis, kaltinami 5 vyrai – 3 šiauliečiai, radviliškietis ir Pakruojo rajono gyventojas. Kaltinamieji, kuriems nuo 20 iki 30 metų, savo kaltę pripažįsta.

Ikiteisminį tyrimą atlikę Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai nustatė, kad kanapės ir amfetaminas galėjo būti platinami ir dideliais kiekiais praėjusių metų sausio–birželio mėnesiais.

Tyrimo duomenimis, du kaltinamieji pirkdavo narkotines ir psichotropines medžiagas ir jas laikydavo viename Šiaulių garažų. Įtariama, kad ten jos būdavo sveriamos ir vėliau parduodamos, o neparduotos – laikomos paslėptos.

Surinktais duomenimis, iš pardavėjų narkotinės ir psichotropinės medžiagos nuomotame garaže galėjo būti pirktos 3 kartus sumokant iš karto arba į skolą nuo 500 iki 2400 eurų.

Prekės būdavo padedamos iš anksto sutartose vietose prie garažų, kad pirkėjai galėtų atvykti ir pasiimti jas. Per kelerius mėnesius garaže galėjo būti laikoma beveik 1 kg kanapių ir keli šimtai gramų amfetamino. Vienas iš pirkėjų bandė perparduoti kvaišalus kitam kaltinamajam, tačiau nesėkmingai – tuo pat metu jie buvo sulaikyti policijos pareigūnų.

Atlikus kratą vieno iš kaltinamųjų automobilyje rastas netikras 500 eurų nominalo banknotas, pagamintas ne pagal eurų banknotų spausdinimo reikalavimus. Kitas kaltinamasis taip pat kaltinamas nesunkiu sveikatos sutrikdymu – praėjusių metų pradžioje, jis įtariama, viename prekybos centrų esančiame lošimų salone trenkė ranka kitam vyrui.

Baudžiamasis kodeksas už neteisėtą disponavimą dideliu kiekiu narkotinių ir psichotropinių medžiagų jas įgyjant, laikant, gabenant bei platinant numato laisvės atėmimą nuo 8 iki 10 metų. Už neteisėtą disponavimą labai dideliu narkotinių ir psichotropinių medžiagų kiekiu numatomas laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Šiaulių apygardos teismui.