Ikiteisminis tyrimas, kurį atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai, buvo pradėtas šių metų sausį.

Tyrimo duomenimis, vienas kaltinamųjų, 31-erių metų D. T., neteisėtai įsigijo, laikė ir kitam asmeniui pardavė beveik 5 gramus narkotinės medžiagos (kanapių). Už tai D. T. pareikšti kaltinimai dėl neteisėto disponavimo nedideliu kiekiu narkotinių medžiagų, siekiant jas platinti, o narkotikų pirkėjas Ž. G. stos prieš teismą dėl neteisėto narkotinių medžiagų įsigijimo neturint tikslo jų platinti.

Atlikto tyrimo duomenimis, kaltinamasis D. T. po to, kai pateko į teisėsaugos akiratį, toliau tęsė savo nusikalstamą veiklą.

2020 metų liepą jo automobilyje atliktos kratos metu teisėsaugos pareigūnai rado daugiau nei 100 gramų kanapių, kurias, kaip įtariama, jis ruošėsi parduoti.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, vyras dar beveik 147 gramus šios narkotinės medžiagos laikė savo namuose, kuriuose taip pat buvo rasta ir kitų, neteisėtai laikomų psichotropinių medžiagų. Pastarąsias kaltinamasis ketino vartoti pats. Dėl šių nusikalstamų veikų D. T. pareikšti papildomi kaltinimai dėl neteisėto disponavimo psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti ir neteisėto disponavimo dideliu kiekiu narkotinių medžiagų, turint tikslą jas platinti.

Baudžiamasis kodeksas už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jų platinti numato baudą, areštą arba laisvės atėmimą iki 2 metų, už neteisėtą disponavimą dideliu kiekiu narkotinių medžiagų, turint tikslą jas parduoti ar kitaip platinti, numato laisvės atėmimą nuo 2 iki 8 metų.