Peterborougho Karūnos teismas penktadienį paskelbė nuosprendį, pagal kurį 51 metų Vytautas Kuisys į kalėjimą siunčiamas 20 mėnesių. Vyras pripažintas kaltu dėl ginklo imitacijos panaudojimo siekiant įbauginti žmogų.

Šiame mieste gyvenantis lietuvis savo kaltę pripažino.

Jis nusikaltimą įvykdė rugsėjo 27 dieną.

Tądien Vytautas nuėjo pas buvusią savo partnerę į namus Gladstone Street gatvėje, po skambučio į duris jas atvėrė dabartinis moters gyvenimo draugas, 69 metų vyras.

Jis pašaukė moterį, tačiau ši, išvydusi Vytautą Kuisį, apsisuko ir grįžo atgal į butą. Tai lietuvį įsiutino, todėl jis išsitraukė iš kišenės netikrą pistoletą ir įrėmė duris atvėrusiam vyrui į galvą.

Kai auka ėmė šauktis pagalbos, Vytautas Kuisys spruko, o nukentėjusysis paskambino policijai.

Pareigūnai įtariamąjį sulaikė tą pačią dieną netoli įvykio vietos.

Tyrėjams Vytautas Kuisys pasakojo, kad anksčiau juo artimai draugavusi moteris pradėjo santykius su kitu – šioje byloje nukentėjusiuoju pripažintu vyru, kaltinamasis teigė girdėjęs, kad naujasis partneris buvusią jo mylimąją netinkamai išnaudoja.

Tai jį supykdė taip, kad vyras ryžosi netikru ginklu pagąsdinti partnerį ir taip porą išskirti.

„Tai neatsakingas sprendimas. Vytautas Kuisys ne tik pakenkė savo aukai ir jo šeimai, bet ir pats liko su kriminaliniu įrašu biografijoje ir turės kurį laiką būti kalėjime.

Nepaisant to, kad ginklas buvo netikras, bet kuriam to nežinančiam žmogui jis suprantamai gali sukelti didžiulę baimę dėl gyvybės“, – nuosprendį komentavo Peterborougho policijos atstovas Robinas Gray’us.