Ketvirtadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos pasienio rinktinės A. Barausko pasienio užkardos pareigūnai ties Varėnos rajono Katros kaimu pastebėjo įtartinus asmenis su nešuliais.

Netoli šios miškingos vietos, esančios prie pat sienos su Baltarusija, yra nužymėta valstybės sienos apsaugos zona (VSAZ). Į ją patekti būtinas specialus VSAT leidimas. Taip pat ši vieta yra Čepkelių valstybiniame gamtiniame rezervate, į kurį patekti reikalingas rezervato direkcijos leidimas.

Pasieniečiai nešikus sulaikė. 31-erių Rokiškio ir 32-ejų Alytaus rajono gyventojai gabeno keturis surištus ir savadarbėmis petnešomis sukabintus ryšulius. Juose buvo 2000 pakelių cigarečių „NZ Gold"su Baltarusijos akcizo ženklais.

Abu pažeidėjai VSAZ buvo be privalomų pasieniečių leidimų. Kontrabandininkai neturėjo ir Čepkelių rezervato direkcijos leidimų patekti į šią saugomą vietovę.

Dėl neteisėto akcizinių prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką A. Barausko užkardos pareigūnai pradėjo administracinę teiseną. Už šį nusižengimą nešikams gresia baudos nuo 5200 iki 6000 eurų.
Abiem kontrabandininkams administracine tvarka reikės atsakyti ir už pasienio teisinį režimą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimus, t. y. patekimą į VSAZ be leidimų. Toks nusižengimas užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 40 iki 90 eurų.

Medžiagą apie šį įvykį A. Barausko pasieniečiai perdavė ir Čepkelių rezervato direkcijai, kuri spręs, kaip bausti be leidimų rezervate buvusius abu vyrus.

Po apklausų VSAT pareigūnai sulaikytuosius paleido. Alytaus rajono ir Rokiškio gyventojai turės atvykti į jų bylas nagrinėsiantį teismą.

Cigaretės saugomos A. Barausko pasienio užkardoje.

Šią savaitę tai buvo antras atvejis Čepkelių rezervate, kai pasieniečiai jame sučiupo kontrabandininkus. Trečiadienį A. Barausko užkardos pareigūnams čia įkliuvo 20-ies ir 34 metų Šalčininkų rajono gyventojai. Jie irgi gabeno 2 tūkst. pakelių cigarečių „Fest" su Baltarusijos akcizo ženklais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)