Ikiteisminis tyrimas pradėtas gavus nukentėjusiojo asmens pareiškimą dėl iš jo prievartaujamo turto. 2020 m. lapkričio mėn. Klaipėdoje, Dubysos g., KPONTV ir Patrulių rinkinės 1-osios kuopos Mobilaus būrio pareigūnai sulaikė šio nusikaltimo padarymu įtariamus 5 asmenis, iš kurių vienas – 20-metis Latvijos pilietis.

Įtariama, kad minėti penki (18 m., 19 m., 20 m., 21 m., 39 m. amžiaus) bendrininkai, neturėdami teisėto pagrindo ir grasindami susidorojimu, prievartavo turtą iš nukentėjusiojo dėl neva prieš keletą metų padarytų nuostolių remontuojant automobilius.

Du įtariamieji teisėsaugai jau buvo žinomi. 39 m. amžiaus Klaipėdos rajono gyventojas, dirbantis vadovu vienoje iš Klaipėdos rajono įmonių, anksčiau teistas dėl neteisėto disponavimo pornografinio turinio dalykais. 2020 metais jam taip pat buvo pareikštas įtarimas dėl grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimo, praneša Klaipėdos apskrities policija.

Kitam – 18 m. amžiaus niekur nedirbančiam Mažeikių gyventojui 2019 metais buvo pareikštas įtarimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Visi penki įtariamieji buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę, vėliau vienam iš jų – 18-mečiui vaikinui, paskirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, dokumentų paėmimas bei įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje. Kitiems keturiems – paskirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius (ONKTS).

Už turto prievartavimą numatytas areštas arba laisvės atėmimas iki 6 metų.