Moters nužudymas, pirminiais duomenimis, įvyko buitinio konflikto metu. Kodėl 1972 metais gimęs moters sūnus galėjo smurtauti prieš motiną kol kas teisėsauga neviešina. Moters kūnas buvo rastas vonios kambaryje, pareigūnams iškart po įvykio buvo pranešta apie smurtinį nusikaltimą.

Sekmadienį įtariamojo suėmimo klausimą Vilniaus apylinkės teismo teisėjas svarstė nuotoliniu būdu. Dėl visuotinio karantino pastaruoju metu stengiamasi vengti kontaktų, tad įtariamasis į teismą nebuvo vežamas, kaip tai buvo daroma anksčiau.

Popietę prašymą suimti vyrą svarstęs teismas, išklausęs prokuratūros ir įtariamojo advokato argumentus, tenkino prokuratūros prašymą. Vyras suimtas maksimaliam galimam laikui – trim mėnesiams. Tokį teismo sprendimą įtariamojo advokatas turi teisę apskųsti.

Pagal pareikštus įtarimus, nužudytosios sūnui gresia laisvės atėmimu nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimu iki gyvos galvos (BK 129 str. 2 d. 3 p.).

„Delfi“ primena, kad apie apie moters nužudymą policija pranešimą gavo penktadienį apie 12.50 val. Pranešęs žmogus nurodė, kad D. Gerbutavičiaus g. esančiame name, 4 aukšte, kraujo baloje guli moteris. Moters lavonas buvo rastas vonios kambaryje ant grindų.

Į įvykio vietą atvykę medikai konstatavo 1951 m. gimusios moters mirtį, o pareigūnai pradėjo aiškintis įvykio aplinkybes. Popietę buvo sulaikytas įtariamasis – 1972 metais gimęs vyras, nužudytosios sūnus.