„Teisme kaltinamasis kaltės nepripažino, nurodė, kad jokių smūgių niekam nesudavė, mašinų negadino, pripažino, kad bėgo prie automobilio, turėjo dujų balionėlį ir purškė, bet dujos buvo senos, turėjo metalinį vamzdį, – sako Šiaulių apylinkės teismo Radviliškio rūmų teisėja Daiva Šabanskienė. – Tačiau tokius jo parodymus paneigia byloje esantys ir teisiamojo posėdžio metu ištirti įrodymai.“

Anot teisėjos D. Šabanskienės, kaltinamojo parodymai vertintini kaip pasirinkta gynybos pozicija, siekiant išvengti atsakomybės. E. A. pripažino neteisėtai įgijęs kastetą (smogiamojo-trupinamojo poveikio draudžiamąjį nešaunamąjį ginklą), kuris kratos metu rastas jo namuose, informavo teismas.

Kaltinamasis E. A. 3 kartus teistas, teistumas neišnykęs, baustas administracine tvarka. Įvykdė vieną nesunkų tyčinį nusikaltimą ir vieną baudžiamąjį nusižengimą. Kaltinamojo atsakomybę lengvinančių ir sunkinančių aplinkybių nenustatyta. Civilinio ieškinio byloje nėra.

Teismas nustatė, kad muštynės tarp dviejų šalia vienas kito esančių Radviliškio rajono kaimų jaunuolių įvyko 2019 m. birželio 1 d. vakare.

Kaltinamasis E. A. viešoje vietoje, įžūliu elgesiu demonstravo nepagarbą aplinkiniams ir aplinkai, sutrikdė visuomenės rimtį ir tvarką – išdaužė automobilio vairuotojo pusės langą ir dujų balionėliu purškė į automobilio vidų dujų, per išdaužtą langą spyrė nukentėjusiajam.

Tęsdamas nusikalstamus veiksmus, metaliniu vamzdžiu sudavė smūgį kitam nukentėjusiajam į ranką, kumščiu sudavė smūgį trečiam nukentėjusiajam į veidą. Tęsdamas nusikalstamus veiksmus kartu su kitais nenustatytais asmenimis metaliniu strypu smūgiavo ir sugadino dar du automobilius.

Nuosprendis per 20 d. nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas apeliaciniu skundu Šiaulių apygardos teismui per šį teismą.

Šių metų vasarą buvo paskelbtas nuosprendis kitam minėtų muštynių dalyviui 19 m. A. B., kuris kumščiu sudavė smūgį nukentėjusiajam E. A. į veidą ir padarė jam sužalojimus – nosies kaulų lūžį bei apatinio žandikaulio dantų sumušimą. Taip įžūliu elgesiu demonstravo nepagarbą aplinkiniams ir aplinkai, sutrikdė visuomenės rimtį bei tvarką ir dėl nosies kaulų lūžio nesunkiai sutrikdė nukentėjusiojo sveikatą. Byla išnagrinėta sutrumpinto įrodymų tyrimo tvarka, todėl bausmė sumažinta vienu trečdaliu. Teismas A. B. skyrė 10 mėn. laisvės apribojimo bausmę.