Trečiadienį vakare VSAT Varėnos pasienio rinktinės Gintaro Žagunio pasienio užkardos pareigūnai ties Šalčininkų rajono Sabaliūnų kaimu naktinio matymo prietaisais pastebėjo iš miško į pievą išeinančių žmonių siluetus. Ši vieta yra netoli sienos su Baltarusija. Asmenis sulaikius paaiškėjo, kad tai yra moteris su berniuku. Jie neturėjo asmens dokumentų. Nepilnametis šiek tiek kalbėjo angliškai. Sulaikytieji prisistatė Šri Lankos piliečiais, 41 metų motina ir 13 metų sūnumi. Migrantai turėjo asmeninių daiktų, higienos priemonių, mobilų telefoną.

Vietovę, kurioje buvo sulaikyti šie asmenys, patikrinęs kinologas su tarnybiniu šunimi daugiau nieko įtartino neaptiko. Nustatyta, kad į Lietuvą užsieniečiai iš Baltarusijos pateko neteisėtai kirsdami sieną.

Migrantai laikinai apgyvendinti G. Žagunio užkardoje, jiems bus atliekami testai dėl COVID-19. Po šios procedūros ir gavus tyrimų rezultatus bus sprendžiamas klausimas dėl užsieniečių apgyvendinimo vietos. Ketvirtadienį ryte buvo laukiama atvykstančio vertėjo, kad būtų galima pradėti apklausos procedūras tamilų kalba ir nustatinėti sulaikytųjų tapatybes.

VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl neteisėto sienos perėjimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.