Š. m. kovo 14 d. buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, gavus pranešimą, kad kovo 13 d., po pietų, iš namų Vilniuje išėjo ir negrįžo nepilnametė (gimusi 2005 m.). Atlikus paieškos veiksmus, kovo 15-osios vakarą nepilnametės kūnas su smurto žymėmis buvo rastas sostinės Sudervės kapinėse.

Buvo sulaikytas nepilnametis, šešiolikos metų jaunuolis (gimęs 2003 m.)., įtariamas padaręs šį labai sunkų nusikaltimą.

Įvertinusi byloje surinktus įrodymus, teisėjų kolegija, skirdama bausmę, atsižvelgė į tai, kad kaltinamasis nusikaltimą padarė būdamas nepilnamečiu, anksčiau nebuvo teistas. Be to, teismas kaltinamojo atsakomybę lengvinančia aplinkybe pripažino tai, jog jis prisipažino kaltu ir nuoširdžiai gailėjosi, praneša Vilniaus apygardos teismas.

Išnagrinėjęs bylą, teismas nusprendė jaunuolį pripažinti kaltu padarius nusikaltimą, numatytą Baudžiamojo kodekso 129 straipsnio 2 dalies 6 punkte ir paskirti jam laisvės atėmimą 8 metams, bausmę atliekant nepilnamečių pataisos namuose.

Taip pat teismas konstatavo, kad kaltinamojo veikoje nėra Baudžiamojo kodekso 150 straipsnio 3 dalyje numatytos nusikalstamos veikos požymių, todėl jis pagal Baudžiamojo kodekso 150 straipsnio 3 dalį išteisintas.

Teisėjų kolegija nukentėjusiems paauglės tėvams pilnai tenkino civilinių ieškinių dalį dėl turtinės žalos atlyginimo ir iš dalies – neturtinės žalos atlyginimą. Nužudytos mergaitės motinai iš kaltinamojo priteista 1 356,20 eurų turtinei ir 25 tūkst. eurų neturtinei žalai atlyginti, tėvui – 1283,50 eurų turtinei ir 20 tūkst. neturtinei žalai atlyginti.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti apskųstas Lietuvos apeliaciniam teismui skundą paduodant per Vilniaus apygardos teismą.