Naktį iš pirmadienio į antradienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kapčiamiesčio pasienio užkardos pareigūnai ties Lazdijų rajono Macevičių kaimu aptiko keturis ryšulius. Ši vieta yra miške netoli sienos su Baltarusija. Ryšuliai buvo aptraukti polietileno plėvele, prie jų pritvirtintos savadarbės petnešos. Jas kontrabandininkai naudoja, kad būtų patogiau nešti neteisėtą krovinį, pranešė VSAT.

Vietovės patikrą vykdžiusiems Kapčiamiesčio pasienio užkardos pareigūnams į pagalbą operatyviai atvyko Druskininkų užkardos kinologas su trejų metų vokiečių aviganiu Malu. Keturkojui buvo duota komanda patikrinti vietovę, tačiau daugiau nieko įtartino neaptikta.

Likimo valiai paliktuose ryšuliuose pasieniečiai rado 5500 pakelių cigarečių „Minsk 5 Superslims“ ir „NZ Gold“, paženklintų baltarusiškais akcizo ženklais. Manoma, kad kontrabandininkai nusprendė nerizikuoti šį krovinį iškart gabenti į Lietuvos gilumą pabūgę apylinkėse patruliuojančių Kapčiamiesčio pasieniečių.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Cigaretės saugomos Kapčiamiesčio pasienio užkardoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)