Teismui paaiškinęs, kodėl neturi gynėjo ir nurodęs, kad kitame teismo posėdyje gynėją turės, kaltinamasis G. Ruseckas paprašė bylos nagrinėjimo šiandien nepradėti, pranešė Panevėžio apygardos teismas.

„Nepaisant to, kad kaltinamasis pats yra advokatas, jis turi teisę turėti savo gynėją, todėl siekiant šios teisės nepažeisti ir ją tinkamai realizuoti, šiandien posėdis vykti negali, todėl yra atidedamas“, – sakė bylą nagrinėjantis teisėjas Sigitas Bagdonavičius.

Advokatas Gintaras Ruseckas yra kaltinamas dėl prekybos poveikiu. Kaltinamajame akte nurodoma, kad 2018 m. G. Ruseckas susitarė duoti 22 tūkst. eurų kyšį advokatui D. Zagreckui, kad šis paveiktų Lietuvos apeliacinio teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėją K. Jucį. Buvo tikimasi, kad teisėjas panaikins Vilniaus apygardos teismo nuosprendį ir išteisins advokato G. Rusecko atstovaujamus asmenis.

Be to, G. Ruseckas kaltinamas tuo, kad 2018 m. rugpjūtį susitarė duoti 1 tūkst. eurų kyšį advokatui D. Zagreckui, kad šis paveiktų Klaipėdos apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininką. G. Ruseckas tikėjosi, kad skyriaus pirmininkas, pažeisdamas nustatytą tvarką Klaipėdos apygardos teisme, G. Rusecko atstovaujamo nuteistojo apeliacinį skundą paskirs nagrinėti konkrečiam Klaipėdos apygardos teismo teisėjui.

Ši baudžiamoji byla yra atskirta iš didelio ikiteisminio tyrimo dėl galimos plataus masto teisėjų, advokatų ir kitų asmenų korupcijos.

Kitas posėdis byloje numatytas lapkričio 23 d.