Š. m. birželio 11 d. pradėti du ikiteisminiai tyrimai, gavus pranešimų, kad Vilniuje, Skroblų g., triukšmauja neblaivus kaimynas, vyras agresyviai elgiasi namo laiptinėje ir gatvėje. Vėliau gauti pranešimai dėl įsibrovimo į patalpas, išdaužytų automobilių stiklų, apgadintos lauko vaizdo stebėjimo kameros, vidury važiuojamosios dalies vaikščiojančio agresyvaus vyro su pagaliu rankose.

Žiauriai nužudė sugyventinę

Policija informavo, kad sulaikius vyrą (gimusį 1975 m.) ir išanalizavus visą gautą informaciją, nustatyta, jog tas pats asmuo, sutrikdęs viešąją tvarką ir sugadinęs svetimą turtą, prieš tai itin žiauriai nužudė savo sugyventinę (gimusią 1968 m.).

Ta žiauraus įvykio vakarą bute buvo rastas kruvinas moters lavonas. Jos drabužiai suplėšyti, todėl kilo įtarimų, dėl galimos seksualinės prievartos. Nužudymo būdą nustatys ekspertai. Spėjama, kad moteris buvo mušama ir badoma peiliu.

Apgadino policijos automobilį

Policijos departamentas informavo, kad įtariamasis lazda apgadino automobilį „VW Touran“, automobilį „Toyota Avensis“ ir sudaužė Lietuvos kriminalinės policijos biurui priklausančio automobilio „Toyota RAV4“ priekinį stiklą.

Taip pat jis išlaužė įmonės duris.

Ikiteisminiai tyrimai dėl nužudymo ir viešosios tvarkos sutrikdymo bei turto sunaikinimo buvo sujungti.

Smurtavo ne pirmą kartą

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, jog vyras jau ne pirmą kartą smurtavo prieš savo sugyventinę ‒ jo atžvilgiu buvo atliekami ikiteisminiai tyrimai dėl smurto artimoje aplinkoje. Vyras su sugyventine atvyko dirbti į Vilnių prieš kelis mėnesius iki nelaimės, gyveno nuomojamajame bute, pastarąsias savaites girtuokliavo.

Atliktos įvykio vietos apžiūros metu jo gyvenamojoje vietoje metu rasti daiktai, turintys įrodomosios reikšmės, bei nusikaltimo padarymo įkalčiai. Įtariamajam įteiktas pranešimas apie įtarimą dėl itin žiauraus šeimos nario nužudymo (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 129 str. 2 d. 3, 6, p.) ir viešosios tvarkos sukrikdymo bei svetimo turto sunaikinimo (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 284 str. 1 d., 187 str. 1 d. ).

Iki teismo kaltinamasis yra suimtas, jam paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas.