Sostinės kelių policijos pareigūnai didelį dėmesį skyrė pėstiesiems. Įvairiose Vilniaus vietose gausios policininkų pajėgos stebėjo ir baudė KET pažeidusius asmenis. Policijos duomenimis, iš viso buvo nubausti net 35 žmonės.

Smogė pareigūnui

Pareigūnai informavo, kad L. Asanavičiūtės gatvėje buvo pastebėtas apie 50 metų vyras, kuris kirto gatvę degant raudonam šviesoforo signalui. Prie pėsčiojo priėję pareigūnai sulaukė neįtikėtinos reakcijos – vyriškis tapo agresyvus.

Pasirodo, kad vyras bandė pabėgti nuo policininkų, galiausiai pradėjo grumtis su vienu iš jų. Pirminiais duomenimis, vyras smogė pareigūnui į ranką. Pėsčiasis buvo raminamas ne tik kovinių imtynių veiksmais, bet ir lazda bei ašarinėmis dujomis.

Sulaikytasis nesutiko tikrintis blaivumą, jis buvo uždarytas į areštinę.

Greičio mėgėjai nepasimoko

Po nedrausmingų pėsčiųjų gaudymo pareigūnai surengė reidą Geležinio Vilko gatvėje, čia buvo matuojamas automobilių greitis, taip pat buvo tikrinamas ir vairuotojų blaivumas.

Viso reido metu buvo nustatyta 17 greičio viršytojų.

Nakties rekordininku tapo BMW automobilio vairuotojas, jis važiavo 114 km/val. greičiu, nors toje vietoje galima važiuoti tik 60 km/val. greičiu.

Reido vietoje pareigūnai nustatė ir vieną neblaivų vairuotoją. „Škoda“ automobilį vairavęs vyras į alkoholio matuoklį įpūtė 0,93 prom. Pilietis teigė, kad išgėrė vos pora bokalų alaus.

Visi KET pažeidėjai sulaukė baudų.

Vilniaus kelių policijos pareigūnai perspėja, kad tokie reidai bus vykdomi nuolat.