Ketvirtadienį, apie 11 val. 5 min., Vilniaus m. 2-ojo policijos komisariato pareigūnai vykdydami tarnybines pareigas, Vilniuje, Dzūkų g. prie daugiabučio namo laiptinės pastebėjo įtartiną vyriškį (gim. 1977 m.). Pamatęs pareigūnus asmuo akivaizdžiai sutriko, pradėjo jaudintis, į klausimus atsakinėjo neaiškiai.

Atlikus asmens paviršutinę apžiūrą, dešinėje striukės kišenėje buvo surasta plastikinio paketo atraiža, kurios viduje buvo milteliai, galimai narkotinės medžiagos.

Vyriškis buvo sulaikytas ir pristatytas į policijos komisariatą.

Vilniaus m. 2-ojo policijos komisariato pareigūnai turėjo informacijos, kad sulaikytasis kartu su kitu asmeniu (gim. 1973 m.) gyvenančiu Dzūkų g., Vilniuje, galimai platina narkotines medžiagas. Buvo nuspręsta patikrinti įtariamojo gyvenamąją vietą. Pareigūnai įtarė, kad bute gali būti narkotinių medžiagų, skirtų realizavimui.

Siekiant, kad būtų išsaugoti nusikalstamos veikos įrodymai ir įkalčiai buvo nuspręsta nedelsiant nuvykti ir patikrinti minėtą butą.

Pareigūnams užėjus į butą, jame buvęs įtariamasis pro atidarytą langą pradėjo mėtyti plastikinių paketų atraižas. Pareigūnai įtariamąjį nedelsiant sulaikė. Patikrinus prie namo laiptinės per langą išmestas plastikinių paketų atraižas, viduje jų buvo miltelinės medžiagos, kaip įtariama narkotinės. Įkalčiai buvo surinkti ir kartu su įtariamuoju asmeniu pristatyti į policijos komisariatą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 260 str. 1 d.