Krovininis vilkikas „Volvo“, vairuojamas Baltarusijos piliečio, į Lavoriškių kelio postą atvažiavo lapkričio 1–ąją, apie 23 val. vakaro.

Krovinio dokumentuose buvo nurodyta, kad tranzitu per Lietuvą į Vokietiją bus vežamos malkos, tačiau ne paslaptis, jog medienos kroviniuose iš Baltarusijos ypač dažnai slepiamos cigaretės. Tad ir „Volvo“ buvo patikrintas rentgeno kontrolės sistema.

Tuomet ir nustatyta, kad paletės su malkomis dengia tik puspriekabės galą – likusi dalis buvo pilna dėžių su baltarusiškomis cigaretėmis „NZ Gold“ ir „Minsk Superslims“.

Preliminariais vertinimais buvo vežama apie 500 tūkst. pakelių rūkalų, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais maždaug 1,5 mln. eurų.

Nelegalus krovinys, mašina ir jos vairuotojas buvo sulaikyti, o Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra. Vėliau Vilniaus apylinkės teismo sprendimu Baltarusijos pilietis suimtas dviem mėnesiams.

Naujausiais duomenimis šiemet Lietuvos muitinės pareigūnai jau sulaikė 14,38 mln. pakelių cigarečių kontrabandos – dvigubai daugiau, nei pernai. Kontrabanda pastaraisiais metais vis dažniau gabenama itin stambiais kroviniais, vežama 1000 – 1500 dėžių cigarečių, kurios neretai maskuojamos tik paviršutiniškai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)