Byloje nustatyta, kad R. M. neteisėtai įgijo elektroninės bankininkystės prisijungimo duomenis, jais du kartus pasinaudojęs prisijungė prie banko sistemos ir bandė savo naudai įgyti 220 eurų. Tačiau vyras šių operacijų nebaigė, kadangi bankas jas atmetė, praneša Klaipėdos apylinkės teismas.

R. M. kaltu prisipažino ir parodė, kad taip pasielgė dėl finansinių problemų. Kiek anksčiau jis padėjo nukentėjusiajai atidaryti banko sąskaitą, kadangi prisijungimo duomenys buvo lengvai įsimenami, prireikus pinigų, juos atsiminė ir panaudojo.

Teismas, išnagrinėjęs ir įvertinęs byloje esančius įrodymus, padarė išvadą, kad R. M., siekdamas turtinės naudos, padarė keturias tyčines nusikalstamas veikas. Skirdamas bausmę, atsižvelgė į tai, kad vyras anksčiau teistas vieną kartą, taip pat ir už nusikalstamas veikas nuosavybei, o naujas nusikalstamas veikas padarė neišnykus teistumui. Kadangi jis prisipažino, davė parodymus, atitinkančius esmines įvykių aplinkybes, kritiškai vertino savo elgesį, dėl jo gailėjosi, teismas šias aplinkybes pripažino jo atsakomybę lengvinančiomis ir bausmę sumažino vienu trečdaliu.

Teismas, subendrinęs bausmes, R. M. skyrė 4 000 eurų baudą.

Nuosprendis per 20 dienų nuo nuosprendžio paskelbimo dienos apeliaciniu skundu gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui, skundą paduodant Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmams.