Ketvirtadienį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės pareigūnai, vykdydami tarnybą Švenčionių rajono Adutiškio miestelyje, jau turėjo informacijos, kad automobiliu „Audi 80“ gali būti gabenamas nelegalus krovinys.

Nuvykus į vietą, kur stovėjo šis automobilis, jo vairuotojas pamatė pasieniečius, šoko į „Audi 80“ ir visu greičiu pajudėjo iš vietos. Pasieniečiai per tarnybinio automobilio „Škoda Octavia“ garsiakalbį ir įjungę švyturėlius pareikalavo sustoti. Nepaklusęs reikalavimui bėglys, prasilenkdamas su tarnybiniu automobiliu, jį kliudė ir apgadino, praneša VSAT.

Tuomet „Audi 80“ vairuotojas dar padidino greitį ir nulėkė keliu, vedančiu į Ignalinos rajoną. Pasieniečiai tarnybiniu automobiliu įjungtais šviesos ir garso signalais bėglį pradėjo vytis. Gaudynės tęsėsi apie 8 kilometrus. Vairuotojas, matyt, suprato, kad pabėgti nepavyks. Pralėkęs Švenčionių rajono Svylonių kaimą jis sustojo.

„Audi 80“ vairavo pasieniečiams gerai žinomas 59-erių Švenčionių rajono gyventojas, nesyk sulaikytas su kontrabanda. Vyras atsisakė išlipti iš automobilio, elgėsi agresyviai, vartojo necenzūrinius žodžius. Pasieniečiams teko panaudoti kovinius imtynių veiksmus ir uždėjus antrankius bėglį sutramdyti.

Automobilyje buvo 2 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“, pažymėtų baltarusiškomis banderolėmis.

Į įvykio vietą buvo iškviesta policija ir užpildyta eismo įvykio deklaracija dėl tarnybinės transporto priemonės apgadinimo. Vyras neneigė, kad yra to kaltininkas.

Švenčionių rajono gyventojas įvykio aplinkybėms išsiaiškinti ir administraciniam protokolui surašyti buvo pristatytas į Vilniaus pasienio rinktinės Adutiškio pasienio užkardą.

Už akcizinių prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką, šį pažeidimą padarius pakartotinai, jam gresia bauda nuo 5760 iki 6000 eurų. Už nepaklusimą VSAT pareigūnų teisėtam reikalavimui sustoti numatyta baudą nuo 850 iki 1200 eurų, o už pareigūno nurodymo nevykdymą - nuo 90 iki 140 eurų. Taip pat gali būti konfiskuotas „Audi 80“.

Įteikus šaukimą atvykti į teismą Švenčionių rajono gyventojas buvo paleistas. Automobilis ir cigaretės saugomi Adutiškio pasienio užkardoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)