Antradienį Alytaus apskrities policija informavo, kad vienas iš įtariamųjų yra sulaikytas. Anot pareigūnų, asmuo sučiuptas Lazdijų apylinkėse. Šio įtariamojo paieškai buvo pasitelkti net VSAT pareigūnai.

Apie kitus įtariamuosius pareigūnai teigia, kad suteiks informaciją vėliau, šiuo metu vykdomi intensyvūs ikiteisminio tyrimo veiksmai.

Pirminiais duomenimis, nukentėjęs lazdijiškis išgabentas į Kauno ligoninę.

Surišo ir padegė

Pirmadienį prieš pietus į Lazdijuose esantį namą įsiveržė trys vyrai, jie surišo moterį ir trylikametę mergaitę. Pirminiais duomenimis, vyrai moteriai ir mergaitei grasino į pistoletą panašiu daiktu. Policijos duomenimis, po kurio laiko grįžo ir namo šeimininkas, jį vyrai taip pat surišo, uždarė į vonios patalpą, apliejo degiu skysčiu ir padegė.

Po tokios egzekucijos atvykėliai pasišalino. Moteriai pavyko vyrą išsivaduoti ir išsikviesti pagalbą.

Ji nukentėjo mažiau, o vyras smarkiai apdegė, jis stacionarizuotas Lazdijų ligoninės reanimacijoje. Jo būklė apibūdinama kaip pavojinga gyvybei.

Pasirodo įsilaužėliai surištiesiems grasindami daiktu, panašiu į pistoletą, reikalavo pinigų ir pagrobė du auksinius žiedus ir 200 eurų.

Žinomas policijai

Turimais duomenimis, užpuolimas siejamas su galimomis skolomis. Nukentėjusysis policijai žinomas kaip kontrabandinių cigarečių perpardavinėtojas ir gabentojas.

Lazdijiškis Giedrius Vilčinskas, dar žinomas Upelinio pravarde, liūdnai išgarsėjo 2015-aisiais, kai vairuodamas jam priklausantį automobilį „Peugeout“, rugpjūčio 27-osios naktį nestojo stabdomas Druskininkų savivaldybės teritorijoje Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnams.

Persekiojant kontrabandininkus, iš pasieniečio paleisto ginklo buvo sužeistas „Peugeout“ sėdėjęs 18-metis Alytaus miesto gyventojas Edgaras Balčius, kuris vėliau ligoninėje mirė.

G. Vilčinskas buvo teisiamas už tai, kad paliko asmenį gyvybei pavojingose sąlygose, tačiau realios laisvės atėmimo bausmės išvengė.