Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai kartu su Vilniaus apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorais kaltinamuoju aktu į Vilniaus apygardos teismą perdavė baudžiamąją bylą dėl nužudymo (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 129 str. 2 d. 2, 6, 11 p.) ir dėl seksualinio prievartavimo (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 150 str. 3 d.).

Vilniaus apskr. vyriausiajame policijos komisariate š. m. kovo 14 d. pradėtas ikiteisminis tyrimas, gavus pranešimą, kad š. m. kovo 13 d. po pietų iš namų Vilniuje išėjo ir negrįžo nepilnametė (gimusi 2005 m.). Atlikus paieškos priemones, kovo 15-osios vakarą nepilnametės kūnas su smurto žymėmis rastas sostinės Sudervės kapinėse.

Ikiteisminis tyrimas dėl paieškos buvo perkvalifikuotas į nužudymą (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 129 str. 1 d.). Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato kriminalistai, atlikę ne vieną priemonę bei išanalizavę visą gautą informaciją, itin greitai nustatė ir sulaikė asmenį, įtarimą šiuo labai sunkiu nusikaltimu.

Įtariamasis – taip pat nepilnametis, šešiolikos metų jaunuolis (gimęs 2003 m.). Atliktos kratos jo gyvenamojoje vietoje metu rasti daiktai, turintys įrodomosios reikšmės, bei nusikaltimo padarymo įkalčiai. Įtariamajam įteiktas pranešimas apie įtarimą dėl nužudymo (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 129 str. 2 d. 2, 6, 11 p.) ir dėl seksualinio prievartavimo (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 150 str. 3 d.).

Iki teismo kaltinamasis yra suimtas.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir kontroliavo Vilniaus apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.