Kaltinamojo akto duomenimis, buvęs pareigūnas 2019 m. rugpjūčio–gruodžio mėn. parengė nusikaltimo planą, suorganizavo grupę ir koordinavo to grupės nusikalstamą veiką, praneša Panevėžio apygardos teismas.

Kelmės r. esančioje sodyboje kaltinamieji įrengė patalpą kanapių auginimui, nusipirko specialias lempas, įsigijo kanapių sėklų. Nusikalstamos veikos metu buvo neteisėtai užauginta 1,994 kg kanapių.

Buvęs kriminalistas kaltinamas ir piktnaudžiavimu tarnyba siekiant asmeninės naudos.

Be to, V. O. kaltinamas neteisėtu disponavimu psichotropinėmis medžiagomis. Buvusio pareigūno darbo kabinete, seife, buvo rasti neteisėtai laikomi psichotropiniai vaistai.

Trečiadienio posėdyje teismas pradėjo nagrinėti bylą iš esmės. Perskaičius kaltinamąjį aktą V. O. pareiškė, kad kaltę pripažįsta iš dalies, nepripažįsta kaltinimo dėl disponavimo psichotropinėmis medžiagomis. Kiti kaltinamieji pareiškė arba visiškai pripažįstantys savo kaltę, arba pripažįstantys iš dalies.

Kaltinamieji sutiko duoti parodymus dar prieš apklausiant liudytojus. Spalio 7-ąją teismas išklausė du kaltinamuosius – V. O. ir G. B.

Kitame posėdyje teismas planuoja išklausyti likusius du kaltinamuosius. Į posėdį bus kviečiami ir liudytojai.