„Kad būtų užkirstas kelias galimam teršalų patekimui į upę ir uosto akvatoriją, Uosto direkcijos kateris „Zunda“ laivą aptvėrė bonų užtvaromis, vėliau papildomai pastatytos absorbuojančios bonos. Žvejybinis laivas pavojingai pasviro prie upės krantinės, tačiau jos nepažeidė. Žmonės nenukentėjo, priežastys, dėl kurių laivas ėmė skęsti, kol kas nenustatytos“, – rašoma pranešime.

Apie incidentą informuotos visos atsakingos institucijos, aplinkosaugininkai, Klaipėdos miesto savivaldybės atstovai, Klaipėdos pilies uostelio kapitonas.

Laivo savininkas įpareigotas pasirūpinti skęstančiu laivu.

Ole Wilassen“ – istorinis Norvegijos laivas, pastatytas 1948 m. Žvejybinis laivas prieš porą metų Klaipėdoje buvo remontuojamas.

Papildyta 12.07 val.: Klaipėdoje naktį Danės upėje staiga ėmusio skęsti laivo savininkų laukia nemenkos išlaidos, tad narų ir įrangos paieškos gali užtrukti apie parą.

Laikinasis jachtų uostui kapitonas Tautvydas Malinauskas sako, kad laivo savininkai buvo informuoti iškart, kai tik pastebėta, kad laivas grimzta.

„Kaip iškelti laivą yra savininkų atsakomybė, jie ieško sprendimo, kaip kuo sklandžiau padaryti visą operaciją. Ieško narų, įrangos“, – paaiškino situaciją T. Malinauskas.

Šalia laivo sekmadienį sukiojęsi vyrai patikino, kad savininkų šalia nėra, o patys telefonu ieškojo įrangos ir pagalbininkų, kas galėtų atlikti laivo iškėlimo darbus. Kainos, kurias tarpusavyje aptarė, išties nemenkos: prašoma dešimtimis tūkstančių eurų už darbą.

Toje pačioje Danės krantinėje yra ir narų laivas. Vyrai pasakojo, kad, pirminėmis žiniomis, pramuštas laivo dugnas ir yra atidarytas liukas. Kas tiksliai įvyko, kol kas niekas nežino. Anot T. Malinausko, tik išsamiai laivą apžiūrėję laivą specialistai galės nustatyti nelaimės priežastį.

Šiuo metu laivas stabilizuotas. Jo iškėlimo darbus planuojama atlikti pirmadienį.