Reidą surengę policijos ekipažai dar prieš vidurnaktį išsirikiavo Geležinio Vilko gatvėje. Čia greičio mėgėjai linkę spūstelėti, lyg važiuotų greitkeliu. Net šeši „skraiduoliai“, pamiršę kelių eismo taisykles ir ženklus, turės mokytis važinėti viešuoju transportu ar taksi – tiek vairuotojų greitį viršijo net 50 km/val, nei leistina. „Peugeot“ vairuotojas pralėkė 94 km/val greičiu, BMW užfiksuotas greitis – 98 km/val, dar vienas „Peugeot“ vairuotojas skubėjo 102 km/val. greičiu, vieno BMW vairuotojo greitis siekė 116 km/val; „Mini Cooper“ vairuotojas spūstelėjo iki 117 km/val, „Mercedes Benz“ įsibėgėjo iki 125 km/val; val., lyderio poziciją užėmė BMW, mieste lėkęs 139 km/val greičiu.

Apie vidurnaktį pareigūnai nusprendė patikrinti Pylimo gatvę, kuria dažnai važiuoja žmonės iš senamiesčio pasilinksmino vietų. Ilgai laukti pažeidėjų nereikėjo: du visai neturintys vairuotojo pažymėjimo vyrai pasuko tiesiai pareigūnams į rankas. Vienas jų, prieš vairuodamas mikroautobusą, dar turėjo įžūlumo ir gerokai pasivaišinti alkoholiu. Jaunas vyras nesipriešino prašomas pasitikrinti. Jam nustatytas 1,01 prom. alkoholio.

Automobilio savininką ir dar vieną bičiulį vežęs vyras, kaip vairuotojas čia kelionę ir baigė. Visiems teko ieškoti kito transporto, mat pakeisti vairuotoją norinčių ir galinčių neatsirado. Nors ir ne itin patiko keleiviams ta žinia, visi klusniai vykdė policijos nurodymus.

Klusniai baudos laukė ir vairuotojo pažymėjimo niekada neturėjęs „Volvo“ vairavęs vyras.

Tačiau dar vieno sustabdyto automobilio savininkas sugebėjo prisidaryti bėdų ne tik nevairuodamas, bet nė nebuvęs automobilyje, kai jį sustabdė. BMW vairuotojas važiavo su kompanija. Savininko automobilyje nebuvo. Policijos pareigūnai, kaip ir visų tikrintų vairuotojų, paprašė pateikti dokumentus. Paaiškėjo, kad automobilis nėra apdraustas – draudimas baigėsi rugpjūčio mėnesį. Kažkas iš ekipažo paskambino automobilio savininkui ir pranešė šią žinią. Pareigūnai dar kurį laiką bendravo su vairuotoju, mat vyras vairuotojo pažymėjimo egzaminus perlaikė, o pažymėjimo taip ir nepasiėmė. Visgi automobilio į saugojimo aikštelę vežti neprireikė, tad ekipažas jau susiruošė važiuoti savais keliais.

Vos už keliasdešimt metrų nuo policijos reido vietos nuvažiavusį BMW sustabdė šio savininkas, kuris į reido vietą ėjo iš baro važiuojamąją kelio dalimi. Trumpai su bičiuliais pabendravęs BMW savininkas į automobilį nesėdo. Vyras patraukė keliu pas pareigūnus. Čia ėmė kabinėtis prie pareigūnų ne itin rinkdamas žodžius. Liejosi ir keiksmai, ir monologas, kai vyras automobilį apdraudęs dvejiems metams iškart, tad esą bauda surašyta nepagrįstai.

Iš baro atėjusio BMW savininko bičiuliai nelaukė ir nuvažiavo savais keliais, o štai vyrui taip knietėjo išaiškinti savo požiūrį pareigūnams būnant važiuojamojoje dalyje ir keliant sau pavojų, kad įžūlumu prisiprašė baudos.

Netrukus paaiškėjo, kad svirduliuojančiam ir linksmybes bare nutraukusiam vyrui tokia auklėjimo priemonė per silpna. Jis ir toliau tai fotografavosi gatvėje, tai kabinėjosi prie patikrinti sustabdytų vairuotojų, tai keikė ir atleidinėjo iš darbo pareigūnus.

Dar kelis kartus pareigūnai bandė vyrą sudrausminti žodiniais reikalavimais. Įkyruolis atkakliai neklausė, tad pareigūnai iškvietė dar vieną ekipažą ir vyrui uždėjo antrankius. Šūkavęs ir gatve šlaistęsis vyras prisiprašė, kad jo saugumu pareigūnai galėtų pasirūpinti išveždami į areštinę.

Dar vienas BMW į pareigūnų rankas atvažiavo prieš eismą. Vairuotojas buvo blaivus, visgi ženklų nepaisymas ar jų nematymas nuo kelių eismo taisyklių pažeidimo neatleidžia, tad vairuotojas baudos neišvengė.

Reido metu pro pareigūnų akis nepraslydo ir paspirtukais važiuoti sumanę neblaivūs vyrai. Vienas baudą užsidirbusių gudruolių – užsienietis. Jam nustatytas 0,67 prom. girtumas.

Policijos pareigūnai reidus rengia visoje Lietuvoje.