Ikiteisminio tyrimo duomenimis, iki praėjusių metų birželio mėnesio, kaltinamieji, galimai neteisėtai laikė akcizais apmokestinamas prekes – cigaretes ir suklastojus tikrą dokumentą – tarptautinį krovinių transportavimo važtaraštį, planavo jas nelegaliai pervežti iš Lietuvos Respublikos į Švedijos Karalystę, praneša Generalinė prokuratūra.

Tyrimo metu nustatyta, kad 210 000 pakelių cigarečių, kurių bendra muitinė vertė įskaitant privalomus sumokėti mokesčius yra daugiau nei 700 tūkst. eurų, buvo paruoštos gabenimui ir pakrautos į vilkiko puspriekabę. Likusius 324 500 pakelių cigarečių, kurių bendra muitinė vertė įskaitant privalomus sumokėti mokesčius siekia daugiau nei 1 milijoną eurų, minėtieji asmenys neteisėtai laikė Mažeikių rajone esančiame sandėlyje.

Visiems trims vyriškiams skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Tyrimą atliko Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuotų nusikaltimų tyrimo skyrius, o jam vadovavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaiko Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Marius Venskūnas.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas pažeisdamas nustatytą tvarką įgijo, laikė, gabeno, siuntė, naudojo ar realizavo akcizais apmokestinamas prekes, kurių vertė viršija 250 MGL dydžio sumą, baudžiamas bauda arba laisvės atėmimu iki aštuonerių metų. Tas, kas pagamino netikrą dokumentą, suklastojo tikrą dokumentą arba žinomai netikrą ar žinomai suklastotą tikrą dokumentą laikė, gabeno, siuntė, panaudojo ar realizavo, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Baudžiamąją bylą nagrinės Šiaulių apygardos teismas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)