Kaime stovi kelios trobos, gyvena pavieniai žmonės. Kieme stovi dar kelios būdos, prie kurių pririšti iš pažiūros veisliniai šunys. Vienas jų – serga, turi išvaržą ar auglį. Kalbinti kaimynai ir įtariamojo brolis sakė, kad žiauriai su šunimi pasielgęs vyras neseniai grįžo iš kalėjimo, nuolat girtaudavęs. Sergančiu šunimi nelabai rūpinasi.

Priežastį, kodėl pakorė šunį, liudininkai nurodo tai, kad įtariamajam nepatiko, kad šuo nuolat lojo. Kieme yra ir daugiau šunų, visi jie lojo ant apsilankiusių žurnalistų. Įtariamojo brolis sako, kad savo šunims vyras leisdavęs loti ir nepykdavęs. Pakartas šuo neva buvęs sesers ir nuolat vyriškiui užkliūdavęs.

Kaip teigė Šiaulių apskr. VPK atstovė spaudai Gailutė Smagriūnienė, įtariamasis su šunimi ne kartą elgėsi žiauriai, trankydavęs į sieną. Nužudyto šuns kūną išsivežė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos atstovai, atliks tyrimus.

Vyras nesulaikytas. Baudžiamasis kodeksas už žiaurų elgesį su gyvūnais numato viešuosius darbus arba baudą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki vienerių metų.