Klaipėdos apskrities VPK KPONTV buvo gauta informacija, kad vienos Klaipėdos įmonės, kurioje teikiamos įvairios metalo apdorojimo paslaugos, savininkas neteisėtai disponuoja šaudmenimis bei šaunamaisiais ginklais.

2020 m. rugpjūčio mėn. Klaipėdoje, Minijos g., uostamiesčio pareigūnai sulaikė 25 m. amžiaus, anksčiau neteistą, šios įmonės savininką. Tą pačią dieną atlikus kratą asmens naudojamame automobilyje rastas 31 šovinys „7,65 Browning“ bei 2 tūtelės.

Policija informavo, kad tęsiant tyrimo veiksmus kratos metu pastarojo gyvenamojoje vietoje Klaipėdoje, Naikupės g., rastas deaktyvuotas automatas „AKS 74U“ su dėtuve bei daiktas, panašus į minos korpusą su sprogstamosios medžiagos pėdsakais. Rasti objektai perduoti tirti ekspertams.

Įtariamajam anksčiau buvo išduotas leidimas „C“ kategorijos šaunamiesiems ginklams ir jo vardu registruotas dujinis pistoletas. Sulaikytasis nurodė, kad pastarąjį yra praradęs.

Įtariamasis buvo uždarytas į areštinę, jam paskirta kardomoji priemonė – suėmimas, kuri vėliau pakeista į rašytinį pasižadėjimą neišvykti bei įpareigojimą periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūra.

Už neteisėtą disponavimą šaudmenimis baudžiama areštu arba laisvės atėmimu iki 5 metų.