Socialiniame tinkle „Facebook“ laida „Reidas TV“ pasidalijo informacija apie tragišką įvykį Klaipėdos rajone.

„Klaipėdos rajone, Slengiuose, per avariją prie mokyklos žuvo 14-metis vaikas, važiavęs paspirtuku“, – rašė „Reidas TV“.

Klaipėdos policijos atstovė spaudai patvirtino, kad toks įvykis užregistruotas.

Pirminiais duomenimis, 8.07 val. buvo gautas pranešimas, jog Klaipėdos rajone, Slengiuose, Smeltaitės-Bertuliškės g. sankryžoje, 1984 m. gimusio, pirminiais duomenimis, blaivaus vyro vairuojamas automobilis partrenkė galimai paspirtuku važiavusį apie 14 m. berniuką.

Įvykio vietoje medikai konstatavo vaiko mirtį.

Įvykio aplinkybės tikslinamos.

Žuvo prie namų

Įvykio vietoje gyventojai Delfi pasakojo, kad žuvęs vaikas gyvena visai prie pat nelaimės vietos.

Šiandien diena be automobilio, todėl tėvai vaiką paleido į mokyklą važiuoti paspirtuku. Berniukas važiavo iš šalutinio kelio, kirto pagrindinį, kad nuvažiuotų į dviračių taką, tačiau tikslo nepasiekęs buvo mirtinai partrenktas automobilio.

Automobilį vairavęs vyras pasakojo, kad stovėjo spūstyje, kai ši pradėjo judėti, pajautė smūgį ir tik tada suprato, kas įvyko. Vairuotojas teigė, kad vaiko net nematė.

Gyventojai piktinosi, kad gyvenvietėje nėra pėsčiųjų perėjos, kirsti gatvę nėra saugios vietos. Būtent žuvusio vaiko tėvai su kaimynais kovojo, reikalavo, kad būtų įrengtas saugus perėjimas per gatvę, tačiau jų prašymai nebuvo išgirsti.