Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informavo, kad 14.31 val. buvo gautas pranešimas, jog įvyko sprogimas bute.

Pirminiais duomenimis, sprogimas įvyko antrame namo aukšte esančiame bute.

Šukės krito ant praeivių

Anot policijos, nesunkiai nukentėjo vienas bute buvęs žmogus. Be viso to, krisdamos šukės sužalojo ir ėjusius keturis praeivius, tarp jų – du vaikus.

Delfi duomenimis, buto šeimininkas (gim. 1947 m.) ir vienas praeivis išgabenti į ligoninę.

Spėjama, kad sprogimas įvyko balkone, ugniagesiai aiškinasi įvykio aplinkybes.

Pranešama, kad eismas nelaimės vietoje yra uždarytas, patariama rinktis kitą maršrutą.

Evakuojami namo gyventojai

Įvykio vietoje paaiškėjo, kad gelbėtojai evakuoja namo gyventojus, jau išvesta apie 30 žmonių. Taip pat, ugniagesiai, naudodami keltuvą, tikrina daugiabučio balkonus, žiūrima ar daugiau žmonių nėra namuose.

Įvykio vietoje dirba gausios policijos, ugniagesių ir medikų pajėgos, taip pat ir dujų tarnyba.

Sėdėjo griuvėsiuose ir šaukė

Vietiniai gyventojai Delfi pasakojo, kad sprogusio buto savininkas nebuvo mėgstamas žmogus, jis mėgdavo išgerti, dažnai mėtydavo įvairius daiktus pro langus.

Žmonės teigė, jog po sprogimo buto savininkas sėdėjo ant griuvėsių ir šaukė praeiviams, kad paduotų raktus, nes jie iškrito.

Papildyta. Trečiadienio rytą policija pateikė galutinius duomenis. Rugsėjo 15 d. apie 14 val. 30 min. Vilniuje, Antakalnio g., vyro (g. 1947 m.) bute įvyko sprogimas, kurio metu apgadinta pastato konstrukcija, kurios atskilusios nuolaužos apgadino Antakalnio g. važiuojančius automobilius „Fiat Freemont“ ir „VW UP“ bei sužalojo praeives (g. 2009 m.) ir (g. 2009 m.), kurios, suteikus med. pagalbą, perduotos tėvams. Nukentėjęs vyras dėl daugybinių kūno nudegimų paguldytas į ligoninę. Pirminiais duomenimis, sprogimas įvyko dėl buto šeimininko sukelto gamtinių dujų nuotėkio. Surinkta medžiaga aplinkybių patikslinimui pagal LR BK 187 str. 2 d.