Policijos duomenimis, apie 20 val., pilietis policijai pranešė, kad Ukmergėje, Linų g. esančiame name, rado nužudytą vyrą (gim. 1973 m.). Paaiškėjo, kad žmogus nušautas – kūnas su šautinėmis žaizdomis.

Penktadienį Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla Delfi sakė, kad rezultato kol kas nėra, įtariamasis nesulaikytas.

„Vilniaus AVPK vadovauja šitam įvykiui ir paieškoms. Turiu informaciją, kad kol kas rezultato neturime. Įtariamasis nesulaikytas, vyksta aktyvūs paieškos veiksmai, įtariamojo asmenybės nustatymo veiksmai, bet kol kas rezultato galutinio neturime“, - teigė R. Požela.

Anot pareigūno, jokio įtariamojo duomenų nėra paskelbta, nes yra tam tikrų abejonių. Teigiama, kad tik atsiradus informacijai visuomenė bus informuota.

Rado nužudytą draugą

Policijos generalinis komisaras teigė, kad tyrimą apsunkina begalės klausimų, į kuriuos atsakymų vis dar neturima. Kaip teigia R. Požela pareigūnams surasti įtariamąjį trukdo ir tai, kad vyro lavonas buvo rastas ne iškart po nužudymo.

„Kiša koja, kad mes šito įvykio negalėjome tirti karštomis pėdomis, kadangi informaciją apie šitą įvykį gavome praėjus maždaug pusei dienos. Tai čia mums esminis apsunkinimas.

Ekspertai sako, kad įvykis įvyko 10 – 11 val. ryte. Dabar jau aišku, kad buvo panaudotas šaunamasis ginklas, o mes pasijungėm tik tai vakare, gavę informaciją“, - Delfi komentavo R. Požėla.

Vilniaus policijos atstovai spaudai papasakojo, kad apie įvykį galimai pranešė nužudytojo draugas.

Teigiama, kad pranešėjas informavo, jog nesusisiekia su savo draugu ir atėjęs rado galimai su šautinėmis žaizdomis. Anot policijos nužudytasis buvo rastas savo namuose.

Dirbo ir „Aras“ kovotojai

Tik gavus pranešimą apie įvykį buvo įtarta, kad ginkluotas žudikas dar gali būti pasislėpęs name. Todėl vietos policija namą apsupo ir saugojo, kol iš Vilniaus atvyko antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ kovotojai.

Jie patikrino pastatą, tačiau ginkluoto įtariamojo jame nerado.

Dar naktį iš ketvirtadienio į penktadienį pareigūnai pasakojo, kad greitai buvo nustatyta, kas galėjo vyrą nužudyti. Įtariamasis anksčiau yra turėjęs reikalų su teisėsauga. Pradėta didelė paieškos operacija: mieste stabdomi ir tikrinami automobiliai ir t.t.