Vyrai buvo sugalvoję gudrią sinchronišką veikimo schemą, t. y. surinkę pinigus iš narkotines medžiagas vartojančių asmenų, abu tuo pačiu metu bėgte grįždavo į namą pasiimti iš anksto paruoštų kvaišalų ir tuo pačiu metu greitai išbėgdavo, kad perduotų nelegalų pirkinį. Tokios taktikos asmenys ėmėsi, tikėdamiesi išvengti netikėto staigaus sulaikymo ‒ pareigūnai taip paprastai „lakstukų“ nesulaikys. Tačiau pareigūnams tokia veikimo schema nesutrukdė sulaikyti šių dviejų „verslininkų“, praneša sostinės policija.

Teismas vienam jų skyrė griežčiausią kardomąją priemonę ‒ suėmimą 3 mėn. (pastarasis tik vasarį grįžo iš įkalinimo įstaigos, kur atliko bausmę už analogišką nusikaltimą), kitas asmuo buvo ieškomas, todėl suimtas kitoje byloje.

Narkotines medžiagas vyrai pasiimdavo iš soduose esančio namo, kuriame šiuo metu įsikūrusi jauna romų šeima, atsikrausčiusi iš neseniai nugriauto (išardyto) taboro. Kratos metu pareigūnai surado narkotinių medžiagų slėptuvę ‒ apie 5 g gryno kiekio narkotinės medžiagos, įtariama, karfentanilio (minėto kiekio pakanka pasigaminti daugiau nei pusšimčiui dozių mirtį siejančio narkotikų kokteilio).

Kitoje slėptuvėje pareigūnai aptiko ir elektronines svarstykles, taip pat 2 136 eurus smulkiomis kupiūromis. Namo šeimininkė policijai gerai žinoma. Ji jau trečią kartą įkliūna policijos pareigūnams dėl narkotinių medžiagų platinimo. Pirmą kartą jai pavyko išsisukti ‒ nesurinkus pakankamai įrodymų, bylą teko nutraukti. Įkliuvusi antrąkart, ji buvo suimta, o vėliau paleista už 5 000 eurų užstatą, kurį labai greitai „sukrapštė“, nors nė vienas šeimos narys oficialiai nedirba. Šį kartą nuo suėmimo ją greičiausiai išgelbėjo nėštumas.

Prieš atliekant kratas, policijos pareigūnai iškvietė į pagalbą Vaiko teisių apsaugos tarnybos specialistus, kurie, įvertinę visas aplinkybes, nusprendė paimti 3 jos mažamečius vaikus. Šalia namo buvę giminaičiai surengė tikrą „cirką“ ‒ nenorėdami išleisti specialistų su vaikais, šaukdami ir žadėdami „išmesti“ iš darbo, keikė policijos pareigūnus.