Prokuratūra informavo, kad netrukus į teisiamųjų suolą sės du Panevėžio ir Pasvalio rajonų gyventojai. Jie kaltinami šiemet, vasario 17-osios vakarą, įsibrovę į pažįstamų gyvenamąjį namą Pasvalio rajone.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, kaltinamieji grasino namo gyventojams, smurtavo prieš juos, į akis purškė dujų. Įsibrovėliai drąsiai elgėsi, nes vienas jų kurį laiką šiame name, priglaustas šeimininkų, gyveno.

Plėšikai pagrobė pinigų, įvairių daiktų, maisto produktų, elektroninę banko mokėjimo kortelę ir net tuščius plastikinius butelius. Namo šeimininkei pavykus ištrūkti iš savo namų, ji nubėgo pagalbos kviestis pas netoliese gyvenančius kaimynus. Atvykus policijos pareigūnams, plėšikai jau buvo pabėgę.

Po 2 dienų kaltinamieji antrąkart pasirodė nukentėjusiųjų sodyboje. Jie vėl įsibrovė į namą ir gąsdinimais bei smurtu reikalavo atsiimti pareiškimą iš policijos, duoti melagingus parodymus.

Abu asmenys kaltinami plėšimu, neteisėtu disponavimu elektronine mokėjimo kortele, poveikiu nukentėjusiam ir neteisėtu asmens būsto neliečiamumo pažeidimu. Teismo proceso jie laukia būdami suimti.

Griežčiausia bausmė numatyta už plėšimą įsibraunant į gyvenamąsias patalpas – iki 7 metų laisvės atėmimo.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai, o jiems vadovavo Panevėžio apylinkės prokuratūros prokurorė Lina Lomonienė.

Byla perduota nagrinėti Panevėžio apylinkės teismo Pasvalio rūmams.