Važiuodamas per posto teritoriją, vairuotojas pasirinko importo aikštelės lengvųjų automobilių žaliąją juostą, tuo muitinės pareigūnams demonstruodamas, jog būtinų deklaruoti ar draudžiamų daiktų jis nesiveža.

Turintys teisę pasirinktinai tikrinti "žaliuoju" kontrolės kanalu važiuojančius lengvuosius automobilius, muitininkai atkreipė dėmesį į prabangų, 5 klasės BMW modelį. Nuojauta pareigūnų neapgavo - automobilio salone jie aptiko du krepšius, į kuriuos buvo sudėta 17 įvairaus dydžio maišelių su radijo detalių - kondensatorių, kontaktų - laužu. Kaip įprasta, jų sudėtyje didelę dalį sudaro brangieji ir taurieji metalai (pvz., paladis - iki 60 proc.).

Iš viso automobilio salone muitininkai rado 109 kilogramus radijo detalių laužo. Jei ekspertizė patvirtins pareigūnų spėjimus, sulaikytos kontrabandinės brangiųjų ir tauriųjų metalų siuntos vertė preliminariais paskaičiavimais gali sudaryti daugiau nei 131 tūkst. litų.

Kontrabandinis laužo krovinys ir transporto priemonė sulaikyti. Medininkų kelio posto muitininkų surinkta medžiaga perduota Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnams, kurie atlieka tolimesnį tyrimą.

Vilnietis, kurio automobilyje buvo rasta kontrabanda, po apklausos buvo paleistas namo.

Šiemet tai pirmas atvejis, kai Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai sulaiko kontrabanda į Lietuvą įvežti mėginamą brangiųjų ir tauriųjų metalų siuntą.