Pasak pareigūnų, penki žmonės žuvo įvykio vietoje, o keturi vėliau mirė ligoninėje. Dar 14 apdegusių, sužeistų ir apsinuodijusių smalkėmis žmonių buvo paguldyti į ligonines.

Žuvusiųjų ir sužeistųjų skaičius "yra preliminarus, nes (ugniagesiai) dar gesina gaisrą, o kai jis baigsis, gali būti surasta daugiau aukų", pridūrė pareigūnas.

Gaisras, kurio priežastis kol kas nežinoma, kilo 5 val. Maskvos (4 val. Lietuvos) laiku aštuntajame aukšte. Šiame devynių aukštų pastate yra įsikūrę bankas "Sberbank" ir daug biurų.

Ugniai greitai išplitus viršutiniuose pastato aukštuose, sudegė visos laiptinių perdangos, todėl žmonės nebegalėjo pasiekti išėjimų.

Iki ugniagesių atvykimo keli žmonės mėgino gelbėtis iš liepsnos apimtų patalpų lipdami karnizu ar tiesiog šoko pro langus. Kiti žmonės buvo evakuoti ugniagesių kopėčiomis.

Kaip pranešė Primorės krašto prokuroro vyresnioji padėjėja Irina Nomokonova, dėl gaisro iškelta baudžiamoji byla pagal straipsnį "priešgaisrinio saugumo taisyklių pažeidimas, kuris sukėlė dviejų ir daugiau žmonių mirtį".

Gaisro priežastys kol kas nenustatytos. Tačiau ugniagesių, dalyvavusių gesinant gaisrą, vertinimu, daug žmonių žuvo dėl to, kad buvo šiurkščiai pažeistos priešgaisrinio saugumo taisyklės.

Ugniagesių automobiliai negalėjo iš karto privažiuoti prie pastato ir pradėti gesinti gaisrą, kol iš esančios prie įėjimo mokamos automobilių stovėjimo aikštelės buvo evakuotos visos mašinos. Taip pat pastate buvo užrakintas išėjimas į palėpę, todėl žmonės negalėjo pasinaudoti atsarginiu išėjimu.