Rugpjūčio 30 d,. apie 13 val., Vilniuje, Dariaus ir Girėno g., pastebėta, kad iš moters nuomojamo buto pavogta televizorius, įvairūs paveikslai, tarp kurių buvo dailininko Ojaro Mašidlausko paveikslas, ir kiti daiktai. Padarytą žalą nukentėjusioji įvertino daugiau nei 13 tūkst. eurų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vagystės (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. 3 d.).

Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos 2-ojo skyriaus pareigūnai operatyviai išaiškino įtariamuosius bei pagrobtų daiktų realizavimo vietą.

Policija informavo, kad rugsėjo 1 d., apie 18 val. 40 min., sostinės Skroblų g. kriminalistai žaibiškai sulaikė keturis įtariamuosius, jų amžius – nuo 18 iki 23 metų.

Trys jauni vyrai ir moteris atsidūrė areštinėje. Tyrimo metu buvo rasta dalis dar nerealizuoto pagrobto turto. Įtariamieji net nesivaizdavo realios pagrobto turto vertės ir už parduotus paveikslus gautą menką sumą spėjo išleisti kvaišalams. Ikiteisminio tyrimo veiksmai tęsiami, įtariamųjų ratas gali plėstis.

Įtariamieji policijai žinomi, ne kartą teisti už plėšimus, vagystes, narkotinių medžiagų platinimą. Jiems gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.