Atliekant ikiteisminį tyrimą dėl įvykio Raseinių rajone esančiame Norgėlų kaime, kai gyvenamajame name rugpjūčio 30 d., apie 21 val., kilo gaisras ir buvo rasti du stipriai apdegę moterų kūnai, aiškėja galimos nelaimės aplinkybės.

Moterys buvo nužudytos

Ikiteisminis tyrimas šiuo metu atliekamas dėl nužudymo ir turto sunaikinimo ar sugadinimo. Tyrimą atlieka Šiaulių apskrities VPK Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimo tyrimo valdybos pareigūnai. Pirminiais ekspertų išvados duomenimis – prieš 50-metę namo šeimininkę ir jos 28 metų dukterį buvo smurtauta.

Vakar, rugsėjo 1 d., Raseinių centre apie 19.45 val. sulaikytas 35-erių metų Raseinių rajono gyventojas, kuriam šiandien pareikšti įtarimai dėl galimo moterų nužudymo. Vyras buvo ieškomas policijos turint duomenų, kad jis galėjo smurtauti prieš sugyventinę ir jos mamą bei padegti namą, kuriame kartu gyveno. Įtariama, kad kilus konfliktui, vyras smurtavo prieš moteris, o vėliau, papylęs degaus skysčio, įtariama benzino, padegė namus ir pabėgo.

Pareigūnai nespėjo surasti įtariamojo

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Ramūnas Sarapas spaudos konferencijoje informavo, kad sekmadienį, apie 17 val., policija gavo pranešimą apie smurtą artimoje aplinkoje. Į įvykį atvykusiems pareigūnams moterys pareiškė, kad su sugyventiniu yra kilęs konfliktas. Abi moterys buvo neblaivios, galimo smurtautojo namuose nebuvo. Akivaizdžių smurto žymių ant moterų pareigūnai nepastebėjo.

Anot R. Sarapo, pareigūnai apylinkėse ieškojo smurtautojo, apie 20 val., buvo nuspręsta patikrinti namus, kuriuose buvo įvykdytas smurtas artimoje aplinkoje, tačiau pareigūnai pamatė jau atvira liepsna degantį gyvenamąjį namą. Buvo nedelsiant iškviestos specialiosios tarnybos.

Pasirodo, kad gaisravietėje buvo rasti dviejų moterų lavonai, todėl pareigūnai iš karto pradėjo įtarti, jog buvo įvykdytas žiaurus nusikaltimas.

Teistas už išžaginimą

Tyrimui vadovaujanti Šiaulių apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Laimutė Martinavičienė šiandien kreipėsi į teismą su prašymu skirti įtariamajam griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą 3 mėnesiams. Suimti vyrą prašoma, nes jis gali bėgti nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro ar teismo, trukdyti procesui ar daryti naujus nusikaltimus.

Apklausos metu Raseinių r. gyventojas savo kaltę pripažino.

Įtariamasis anksčiau ne kartą buvo įkliuvęs policijos pareigūnams – Norvegijoje teistas dėl išžaginimo, o Lietuvos 5 kartus – dėl smurto artimoje aplinkoje.

Baudžiamasis kodeksas tam, kas nužudė savo artimuosius, du ar daugiau žmones (129 str. 2 d. 3 p. ir 5 p.) ir tam, kas sunaikino ar sugadino svetimą turtą (187 str. 2 d.), numato įvairias bausmes, iš kurių maksimali – laisvės atėmimas iki gyvos galvos.