Rugpjūčio 31 d., apie 11.30 val., buvo gautas pranešimas iš užsienio kolegų, jog į Lietuvos teritoriją galėjo įvažiuoti Vokietijoje pavogtas baltos spalvos automobilis „BMW 330D“, kuris, kaip įtariama, juda Kauno kryptimi.

Nedelsiant sureaguojant į gautą pranešimą, Operatyvaus valdymo skyriaus pareigūnai mieste patruliuojančioms pajėgoms nurodė atkreipti dėmesį į mieste ir rajone važiuojančius tokios markės ir spalvos automobilius.

Neilgai trukus, buvo pastebėtas, galimai minėtas automobilis, kurio paieška Vokietijoje paskelbta nuo rugpjūčio 29 d. Sekant „karštomis pėdomis“, automobilis rastas Kaune, R. Kalantos g., esančiuose kiemuose – neužrakintas, praviromis durimis ir užvestas.

Pasitelkus Patrulių rinktinės pareigūnus ir tarnybinį šunį, apylinkėse surastas ir jį galimai vairavęs anksčiau teistas Kauno miesto gyventojas (gim. 1991 m.).

Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 189 str. 2 d., dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo arba realizavimo.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos kriminalistams dirbant įvykio vietoje, apie 15 val., netoliese, toje pačioje R. Kalantos g., pastebėtas, kitas, įtarimą sukėlęs baltos spalvos automobilis BMW be valstybinių numerių. Patikrinus šią transporto priemonę, nustatyta, kad ji taip pat ieškoma kaip pavogta nuo rugpjūčio 30 d. Dėl šio įvykio taip pat pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo arba realizavimo.

Už šią nusikalstamą veiką gresia laisvės atėmimas iki ketverių metų.
Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Alytaus apylinkės prokuratūros prokurorai.