Policija informavo, kad rugpjūčio 30 d., apie 21.50 val., sostinės policija gavo pranešimą, kad Trakų r., Lentvaryje, išdaužtas prekybos centro įėjimo durų stiklas. Po 10 min. gautas kitas pranešimas ‒ Lentvaryje išdaužtas geležinkelio stotyje esančios kavinės lango stiklas ir galimai įsibrauta į vidų.

Į Lentvarį išsiųstos gausios policijos patrulių pajėgos iš Vilniaus ir Trakų. Tik atvykę į įvykio vietas pareigūnai nustatė, kad į prekybos centro vidų nebuvo įsibrauta, o stiklas galimai išdaužtas melagingai nukreipiant reaguojančių pajėgų dėmesį, kad netrukdomai padaryti žaibišką vagystę kitoje vietoje.

Apžiūrėjus kitą įvykio vietą paaiškėjo, kad iš kavinės patalpų pavogtas kasos aparato stalčius ir alkoholiniai gėrimai. Kol vieni pareigūnai dirbo įvykio vietose, kiti ieškojo nusikaltėlio. Greitai buvo surastas ir vagystės liudininkas, kuris paaiškino, kad iš toli matė, kaip smulkaus kūno sudėjimo jaunuolis išlipo pro išdaužtą kavinės patalpų langą su pagrobtu turtu ir pasišalino.

Policijos pareigūnai pagal liudytojo nurodytą įtariamojo pasišalinimo kryptį operatyviai sulaikė įtariamąjį. Tai ‒ aštuoniolikos metų septynis kartus teistas Trakų rajono gyventojas.

Trakų rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas, įtariamasis uždarytas į areštinę. Šiandien bus kreipiamasi į teismą su prašymu skirti griežčiausią kardomąją priemonę suėmimą. Įtariamajam gresia bauda arba areštas, arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Trakų rajono policijos pareigūnai turi pagrindo manyti, kad šis jaunuolis nuo liepos 30 d., kai buvo paleistas iš pataisos namų, vykdė nusikalstamas veikas ne tik Trakų rajone, bet ir Vilniuje, todėl prašo nukentėjusiųjų nuo šio asmens ar turinčių duomenų apie jo padarytus nusikaltimus, susisiekti su Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Trakų rajono policijos komisariato vyriausiuoju tyrėju Jonu Banuškevičiumi, tel. 8 700 65425 arba paskambinti skubios pagalbos telefonu 112.