„Sulaikytas iš Pravieniškių pasprukęs bėglys.

Šį vakarą Klaipėdoje, Smiltelės g., Klaipėdos apskr. policijos pareigūnai, glaudžiai bendradarbiaudami su Kalėjimų departamento pareigūnais, sulaikė vakar iš pataisos namų pabėgusi nuteistąjį.

Bėglys pristatytas į Klaipėdos apskr. policiją.“, - feisbuke rašė Lietuvos policija.

Rugpjūčio 31 d., apie 22 val. 9 min., Klaipėdoje, Smiltelės g., policijos pareigūnai J. Sotikovą sulaikė važiuojantį taksi automobiliu. J.Satikovas dar bandė sprukti, tačiau buvo sulaikytas netoliese esančiame žolyne, surakintas antrankiais ir uždarytas į Klaipėdos areštinę.

Pabėgo iš ligoninės

Sekmadienį, apie 16 val., Kaišiadorių rajone, Pravieniškių kaime, iš Laisvės atėmimo vietų ligoninės pasivaikščiojimo kiemelio, pabėgo nuteistasis J. Sotikovas, gim. 1982 m.

Pirminiais duomenimis, kalinys pabėgo, kai pasivaikščiojimo kiemelyje atlupo sienoje skardą.

Kalėjimų departamentas informavo, kad J. Sotikovas ligoninę buvo atvežtas konsultacijai. Daugiau duomenų apie kalinio būklę nebuvo atskleista.

Su bendrininku nužudė ispaną

Kalėjimų departamento duomenimis, Ispanijoje J. Sotikovas 2008 metais su bendrininkų iš Latvijos apiplėšė žmogų, pavogė banko kortelę, pinigus ir kitus daiktus. Pasirodo, kad įtariamieji, stengdamiesi nuslėpti šį nusikaltimą, nusprendė atsikratyti pagrindinio įrodymo – apiplėšimo aukos. Pirminiais duomenimis, J. Sotikovas su draugu nelaimėli sumušė taip, jog šis nuo sužalojimų mirė.

2011 m. Ispanija J. Sotikovą perdavė Lietuvai. Bausmę nuteistasis (pagal Baudžiamojo kodekso 129 str. 2 dalį ir 259 str. 2 dalį – nužudymas ir neteisėtas disponavimas narkotinėmis medžiagomis) atliko Marijampolės pataisos namuose. Į laisvę turėjo išeiti 2024 m. kovo mėn.

Nebuvo drausmingas kalinys

Teigiama ieškomas kalinys nebuvo paklusnus. Jis kalėdamas Pravieniškių pataisos namuose turėjo narkotinių medžiagų, už tai buvo nuteistas dar ir dėl disponavimo narkotinėmis medžiagomis.

Anot Kalėjimų departamento, J. Sotikovas ne karta buvo baustas drausmine nuobauda.