Ikiteisminį tyrimą atliko Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai, jam vadovavo ir valstybinį kaltinimą byloje palaikė Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Tyrimo duomenimis, 2017 m. rudenį organizuotos grupės nariai Ispanijoje už 85 tūkst. eurų įsigijo beveik 86 kg hašišo, kurį planavo platinti Rusijoe. Labai didelį kiekį hašišo į Lietuvą jie atgabeno automobiliu su specialiai narkotinių medžiagų pervežimui įrengtomis slėptuvėmis.

Prokuratūra informavo, kad Vilniuje prie jau iš Ispanijos atgabento hašišo vienas nuteistasis paslėpė dar 7 kg narkotinės medžiagos – hašišo – kuris taip pat turėjo būti nugabentas į Rusiją.

2017 metų lapkričio 1-ąją organizuotos grupės nario vairuojamas automobilis su hašišo kroviniu pajudėjo Rusijos link, tačiau Utenos rajone buvo sustabdytas policijos pareigūnų. Atlikę kratą, pareigūnai iš automobilio kėbule ir salone įrengtų slėptuvių ištraukė 93 kg į paketus supakuoto hašišo.

Vienas nuteistasis, tuo metu gyvenęs Ispanijoje, buvo sulaikytas ir Lietuvai perduotas pagal Europos arešto orderį.

Šis Panevėžio apygardos teismo nuosprendis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.