Nusikaltimas įvykdytas naktį iš rugpjūčio 10-os į rugpjūčio 11-ąją. Ankstų rytą prie Aitros upės atėję žvejai rado negyvą 1983 m. gimusią moterį. Tyrėjai neabejojo, kad ji pasmaugta. Nužudymas įvykdytas taip, kad atrodytų, jog prie to prisidėjo tamsiųjų jėgų garbintojai.

Tyrėjams pavyko atsekti, kad į nužudymo vietą auka vyko savo automobiliu, nors jis po nužudymo buvo rastas netoli miestelio, kur gyveno moteris. „Delfi“ žiniomis, įtariamoji pasakojo planavusi nusikaltimą, jam ruošėsi iš anksto. Tiesa, auka buvo rasta ne nužudymo vietoje, o kiek atokiau. Šalia Aitros upės, kur buvo surasta, ji atvežta jau negyva.

Ant aukos kūno rasti tamsiųjų jėgų garbintojų ženklai. Manoma, kad įtariamoji siekė pasėti abejonių ir tikėjosi likti neišaiškinta.

Iš ikiteisminio tyrimo duomenų aiškėja, kad auka ir įtariamoji – gerai pažįstamos, tad vargu ar pasikalbėti pakviesta moteris galėjo nuspėti, kas jos laukia. Įtariamosios advokatas Petras Remeika sako, kad žiauraus nusikaltimo motyvu jo atstovaujama moteris įvardijo meilę.

„Taip įtariamoji kovojo už savo meilę. Abi jos, auka ir įtariamoji, išsiskyrusios. O vienas vyras, kaip sakė įtariamoji, pažadėjo gyventi su ja, bet persigalvojo ir pasakė, kad gyvens su jos drauge. Įtariamoji pakvietė draugę pasikalbėti“, – apie kraupaus nužudymo priežastį kalbėjo advokatas.

Anot advokato, susitikusios moterys atsisėdo. Tada įtariamoji padavė savo telefoną draugei, kuriame auka turėjo pamatyti, su kuo dar bendrauja su ja gyventi norintis vyras. Tuomet, įtariama, auka ir buvo nužudyta.

Iškart po nužudymo ne vienas miestelio gyventojas spėliojo, kas galėjo taip žiauriai pasielgti ir palikti keturis vaikus našlaičiais. Kai sulaikė įtariamąją, artimiau ją pažinoję kaipmat iškėlė meilės trikampio versiją.

Prokuroro teigimu, tyrimas dar atliekamas, tačiau lieka vis mažiau abejonių, kad įtariamoji, pasakodama apie įvykius, sakė netiesą. Dalies įkalčių moteris nesunaikino, jie rasti jos namuose.

Pradėjus tyrimą dėl nužudymo įtariamoji sulaikyta po savaitės. Griežčiausia įstatymais numatyta bausmė už nužudymą – laisvės atėmimas iki gyvos galvos.