Policija informavo, kad kontrabandinės cigaretės į pareigūnų rankas pateko iš įvairių Kauno apskrities vietų. Kauno apskr. VPK Imuniteto valdybos vyriausiasis tyrėjas A. Brazinskas pasakoja, kad kontrabandos naikinimas – ilga ir sudėtinga procedūra: „Sulaikytos kontrabandinės prekės sandėliuojamos ir naikinamos tik tada, kuomet teismas priima atitinkamą sprendimą.“

Jo teigimu, šiame procese visada vadovaujamasi nustatytais teisės aktais, kurie apibrėžia sunaikinimo procedūrą. Šįkart sunaikintos ir sudegintos įvairių rūšių cigaretės be Lietuvos Respublikos akcizinių ženklų: „Minsk“, „Fest“, „Korona“, „LD“, „NZ Gold“ ir kt.

Procesą taip pat prižiūrėjo atstovai iš Lietuvos muitinės, Valstybinės mokesčių inspekcijos ir Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos. Kauno apskr. VPK tokie naikinimai atliekami vidutiniškai 2-3 kartus per metus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)