Klaipėdos apskrities VPK Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnų, atlikusių ikiteisminį tyrimą, duomenimis, kaltinamasis E. J. galėjo nuo 2019 metų rugpjūčio iki 2020 metų sausio pelnytis iš prostitucija užsiimančios moters, pranešė prokuratūra.

Tyrimo metu nustatyta, kad kaltinamasis, sužinojęs, kad prostitucija užsiimanti moteris veikia viena, pastarąją įtikino jam už jos saugumo užtikrinimą ir priežiūrą mokėti 20 proc. nuo sumos, gautos už suteiktas seksualines paslaugas. Liudytojų parodymais, iš pradžių vyras pats naudojosi jos paslaugomis viename Vilniuje išnuomotame bute, o vėliau tapo jos sąvadautoju.

E. J. konsultavo moterį dėl intymių paslaugų teikimo vietos pasirinkimo, rūpinosi apsaugos priemonėmis. Kaltinamasis buvo atsakingas ir už skelbimų, reklamuojančių jos intymias paslaugas, apmokėjimą. Surinktais duomenimis, iš moters vertimosi prostitucija sąvadautojas gavo iki 1000 eurų uždarbio.

Turima tyrimo medžiaga leidžia E. J. kaltinti bandymu pasipelnyti iš dar dviejų moterų vertimosi prostitucija. Šiauliuose butą nuomojusias užsienietes merginas aplankęs kaltinamasis bandė jas įbauginti ir rodė vaizdo įrašus apie prostitučių, dirbančių savarankiškai be apsaugos ir priežiūros, mušimą bei kitokį žalojimą.

Naudodamas psichinę prievartą, jis įtikino moteris sutikti jam už jų apsaugą mokėti po 100 eurų už vertimosi prostitucija dieną. Buvo sutarta, kad mokėti bus pradedama nuo 2020 metų vasario mėnesio. Laimei, pasipelnyti vyras nespėjo – Vilniuje pakeliui į naujai išnuomotą butą paslaugoms teikti sąvadautojas buvo sulaikytas policijos pareigūnų.

Sąvadautojas kaltės nepripažįsta. Vyras jau ne kartą teistas Lietuvoje ir užsienyje. Baudžiamasis kodeksas už pelnymąsi iš prostitucijos numato baudą arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki ketverių metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Vilniaus miesto apylinkės teismui.

Merginos dėl seksualinių paslaugų teikimo buvo nubaustos administracine tvarka.