Pasmaugta moteris Šilalės rajone rasta rugpjūčio 11 d. Apie 6 val. ryto žvejai policijai pranešė, kad kelyje Mažeikiai–Plungė–Tauragė, ties tiltu per Aitros upę, žolėje rasta negyva moteris.

Atskubėję pareigūnai rado mirusią moterį (gim. 1983 m.). Ekspertai kaipmat nustatė mirties priežastį – ji pasmaugta, o štai įtariamojo paieškos užtruko.

Kvėdarnos miestelio seniūnas Aivaras Dobilas neslepia, kad iki įtariamosios sulaikymo žmonės kėlė ne vieną versiją, įtarinėjo niekuo dėtus žmones, paskalų išties netrūko. Sulaikius įtariamąją, ne vienas miestelio gyventojų liko šokiruotas. Kai kurie buvo įsitikinę, kad taip žiauriai galėjo pasielgti koks nors vyras, bet ne moteris. Anot A. Dobilo, vos paskelbus žinią, kad sulaikyta moteris, vėl kilo nemažai kalbų.

„Gandų tikrai buvo daug, bet aš vadovaujuosi tuo, kad tiesa aiški, kai asmuo nuteistas. Dabar vyksta tyrimas, aišku, vėl visokių gandų yra. Tyrimui atlikti buvo mestos tikrai didelės pajėgos. Sulaikyta moteris – to paties miestelio gyventoja. Asmeniškai jos nepažįstu, žinau tik, kad turi vaikų, juos dabar globoja artimi asmenys. Palengvėjo truputį, kad sulaikė, žinote, nuteisia žmonės kartais pirma laiko, paskui tenka atsiprašinėti. Kol nebuvo sulaikyta įtariamoji, žmonės visai kitus asmenis įtarinėjo“, – miestelyje sklandančia atmosfera dalijosi Kvėdarnos seniūnas.

Tyrimui vadovaujantis Klaipėdos apygardos prokuratūros 1-asis baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Arūnas Saunorius sako, kad tyrimas išties nebuvo lengvas. Visgi sulaikyta 1980-aisiais gimusi moteris bendrauja su pareigūnais, papasakojo savo versiją, ši dar kruopščiai tikrinama.

„Nužudytoji ir įtariamoji buvo pažįstamos. Įtariamoji anksčiau neteista. Ji duoda parodymus, tad tiksliname pateiktą informaciją. Kai tik viską patikrinsime, nuo visuomenės nužudymo aplinkybių tikrai neslėpsime. Įtariamoji buvo sulaikyta savo namuose, antradienio rytą. Trečiadienį teismas leido ją suimti trim mėnesiams“, – sako prokuroras A. Saunorius.

Tauragės apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus specialistams dėl šio kraupaus nusikaltimo Kvėdarnoje tenka lankytis ne kartą. Nužudytoji moteris augino keturis nepilnamečius vaikus. Po tragedijos vaikai liko su tėvu. Vyras iki nužudymo dirbo užsienyje. Sutuoktinės netekęs vyras tuoj pat grįžo į Lietuvą.

Sulaikius įtariamąją paaiškėjo, kad tarnybos specialistų pagalba vėl reikalinga – moteris augino du nepilnamečius vaikus, su vaikų tėvu ji išsituokusi. Po tragiškų įvykių vaikų tėvas neliko nuošalyje, jis ėmė globoti vaikus.

Šiuo metu tarnybos atstovai dirba su įtariamosios šeima. Tiek nužudytosios, tiek įtariamosios artimiesiems teikiama pagalba.